Is, vänskap och valpar.

Godmorgon!

Nu har jag tinat. Men det tog sin lilla tid. Gårdagskvällen var en aning kall. Det berodde på att kung Bore bestämt sig för att i Malmö skulle det regna isbitar istället för snö. Allting frös till is på kort stund. Till och med hundarnas vatten i skålarna hann bli is innan det blev uppdrucket.

Inte blev det sämre lektion för det. Nejdå, med lite lek och bus med matte och husse emellanåt höll vi oss varma allihop. Allt utom fingrarna förstås. Och tårna. De fick jag inte tillbaka känseln i förrän halva natten gått. Jag kan ärligt säga att jag inte kände detta så mycket när jag väl satt igång lektionen. Så roligt det var att vara igång igen. Inte blev det sämre av att jag hade en grupp hundägare och hundar som var hur trevliga som helst. Jobbade som attan redan på första lektionen som annars brukar vara lite stökig. Helt underbart! Då får det vara hur kallt det vill. Det är lika roligt för det.

Ingen hund var stressad så det behövde vi inte lägga ner en massa energi på. Vi kunde jobba på samma nivå allihop. Det är kul att det är så ibland. Jag kan ibland tycka lite synd om den som står med sin hund som inte kan göra samma som de andra för att man måste jobba med hundens stress först. Men å andra sidan är det nödvändigt och det är där den individuella hundträningen är som viktigast. Jag älskar utmaningar men det är lite skönt att emellanåt få en grupp där hundarna är balanserade och kan delta i övningarna med en gång.

Så var det igår och vi hann med mycket för att vara första lektionen. Min kära vän och kollega Emma var med och det hon är bäst på, nämligen stresshantering, lyste med sin frånvaro. Undar om hon var lite besviken. Hennes stora kunskaper i detta ämne behövdes inte. Hon är guld värd min Emma. Mina extraögon. Min side-kick som jag kan vända mig till när ideérna inte räcker till. Hon är alltid full av såna. Hon håller reda på mig när jag glömmer något. Vi har en ordlös kommunikation. En blick och hon vet vad jag vill. Hon ser allt som händer på träningsplanen. Det är en stor hjälp för mig. Är jag upptagen av något med en deltagare ser hon till att alla andra får vad de behöver. Resursfull är ett ord som passar in på henne. Inte rädd för att ta tag i vad som än behövs. Att hon sen har blivit en av mina allra bästa vänner även utanför jobbet trots åldersskillnaden gör ju inte saken sämre.

Idag får jag klara mig utan Emma men får istället en annan trevlig vän som vill lära sig mer och ska gå vid sidan om på lektionerna. Det finns en hel del kunskaper där redan. Jag samlar trevliga människor på hög känns det som. Kul! En inkallningskurs som följs av en valpkurs. Det blir svårt nu när jag är inne i en "jag vill ha valp" period. En hel fullbokad kurs full av små underbara valpar. Det kommer att knipa i hjärtat. Ska inte köpa valp, ska inte köpa valp, ska inte köpa valp......................

Ha en underbar dag!

Kram

15 jan 2013

Comments powered by Disqus