Lära hunden läsa andra hundar.

Godmorgon!

2012-06-03-130554.jpg

Det händer saker här på hundskolan. Deltagarna kommer med egna ideér på kurser och vips så är en ny kurs på gång. Intresseanmälningarna börjar droppa in via facebook och snart ser det ut som om jag har en tillräckligt stor grupp för att sätta igång.

Jag har inte lagt ut den här på hemsidan. Jag tar det här istället eftersom det är en lite "flytande" kurs. Så här kommer det att se ut:

Vi ska träffas hemma hos mig i Pärup, Hörby. I min trädgård. Kursen är tänkt som en "lära hunden läsa andra hundar-kurs". Meningen är att hundarna i lugn och ro ska få lära sig att umgås och läsa varandra. Många hundar har faktiskt svårt för detta. Jag träffar dom dagligen. Ibland handlar det om osäkerhet. Ibland om att man helt enkelt är lite analfabet i hundspråk. Båda dessa saker går att göra något åt och det är det vi tänkte jobba med. I lugn och ro.

Vi kommer att börja utanför inhägnaden med filten som den trygga platsen man alltid kan gå till. Vi släpper hundarna en och en i inhägnaden  tillsammans med trygga Doris. Arbetar oss sakta in i gemenskapen. Hundarna kommer att få all tid i världen att i sin egen takt bli bekväm med varje hund. Emellanåt tar vi paus på filten och låter hunden betrakta de andra hundarna.

Målet är att alla hundarna ska vara lösa i trädgården och umgås bekvämt med varandra. Det låter enkelt men det är det inte för många hundar. När hundarna väl är i balans med varandra kanske vi lägger in lite träning tillsammans men det är inte det huvudsakliga syftet.

Varje gång avslutar vi i mitt kök med en fika och de hundar som klarar det får då ligga på sin filt sidan om matte och husse och koppla av medan vi pratar hundspråk och analyserar dagens lektion.

Jag har redan fått in fyra intresseanmälningar och man är tydligen beredd att köra ganska långt för detta så det verkar vara något som många behöver för sina hundar. Det är stor variation på de hundar som anmält sig och jag behöver fyra till så vi blir åtminstone sju - åtta innan vi kör igång.

Vi kommer att träffas på söndagar på eftermiddagen. Exakt tid får jag återkomma med. Det kommer att kosta en liten slant som går till fika och mig. :) 100 kr per gång. Ett krav är att du skickar ett sms senast dagen innnan om du inte kommer.

Är du intresserad skickar du ett mail till mig  [javascript protected email address] så hör jag av mig så fort vi är tillräckligt många för att sätta igång.

Intresserad?

Ha en underbar dag!

Kram

10 okt 2012

Comments powered by Disqus