Inte ok!

Godmorgon!

Det verkar vara året då jag ensam ska stå för veterinärens semesterkassa. Vi har ett tag misstänkt att inte allt står rätt till med lilla Alma. Hon är lite trött och har blivit, ja rent ut sagt tjock, lite oförklarligt. Det är dessutom väldigt svårt att få ner henne i vikt. Misstankar om underfunktionerande sköldkörtel finns och igår var vi och tog ett blodprov för att kolla detta. Det är en sjukdom som drabbar relativt många lite äldre hundar så det vilar inga större ledsamheter om det skulle visa sig vara fallet. Det är lätt att behandla och hon kan leva precis som vanligt när hon får rätt medicin. Det är inte själva sjukdomen det ska handla om här egentligen.

I fredags var vi och vaccinerade lilla stumpan och det var då det bestämdes att vi i går skulle ta blodprovet. Eftersom jag vis av erfarenhet vet att man i de flesta fall behöver råna en bank när något ska göras hos veterinären frågade jag vad detta skulle kosta mig. Lägg märke till hur jag ställde frågan. Det är viktigt i sammanhanget. "Vad kommer detta att kosta?" Djurskötaren som skulle svara på detta gick in i sin dator och letade och sa: "Ca 1100 kronor". Ok. Sa jag. Inte så farligt. Vi diskuterade dessutom att man alltid tog ett blodprov för att kolla den allmänna statusen. Min fråga är då viktig i sammanhanget: "Vad kommer detta att kosta?" Alltså frågar jag vad det kommer att stå på räkningen jag ska betala. Inte vad själva provet på sköldkörtlen kostar.

Igår var det då dags och efter mycket om och men stod det två rör med Almas blod på bänken och jag fick min räkning i handen av veterinären. 1975 kronor! Jag, som behöver lite tid på mig att samla mig när jag ska säga något betalade och åkte hem. Väl hemma gick jag och retade upp mig ordentligt på att jag fått betala nästan dubbelt så mycket som det var sagt och ringde upp kliniken. Sköterska jag fick prata med var tillmötesgående och förstod absolut vad jag menade. Vi räknade hit och dit och förstod inte vad hon egentligen gett mig pris på. Hur vi än räknade och försökte hitta vad hon glömt så stämde det inte med summorna. Priset jag fått betala var det rätta men det är inte det saken gäller egentligen.

I alla andra branscher får man stå sitt kast om man sagt fel pris och varför ska det inte gälla för veterinärerna undrar jag. Chefen var inte där och skulle återkomma på onsdag till mig. Jag kommer att vara bråkig i det här fallet. Det här är inte ok. Det är dyrt nog som det är utan att man ska få en prischock när man väl ska betala. Har man fått ett pris så får det minsann gälla. Att dom inte har koll ska inte jag behöva lida för. Om hon glömt något eller inte tagit med det allmänna blodprovet i prisuppgiften är inte min sak att hålla reda på. Min fråga var: "Vad kommer detta att kosta?" !!!

Det är inte ok att man lite rider på våra känslor för våra husdjur. Man är inte så tuff när man står med en sjuk hund och det är svårt att ifrågasätta behandlingen. Det är svårt att säga nej till det veterinären vill göra. Det pratades om prov på Cushings sjukdom också och det är ett betydligt omständigare och förmodligen dyrare prov. Jag tog reda på via internet att man kan börja med ett morgonurinprov för att se om det ens kan misstänkas och det nämndes inte alls. Varför inte börja där i så fall? Man ska ha tjockt skinn när man har med vården att göra. Djur eller människa. På bordet stod min lilla älskade hund som kanske eller kanske inte är sjuk. Då är man inte så tuff som sagt var.

Att djurskötaren, som jag rent allmänt inte är så förtjust i, sen lovade mig provsvar redan dagen efter och det inte visade sig stämma det heller förvånar mig inte så här i efterhand. Hon verkar inte ha koll på det mesta. Jag förväntar mig en konstruktiv diskussion med chefen imorgon och en ekonomisk kompensation för att hon har personal som inte har koll. Det är inte ok och det ska inte min plånbok behöva lida för.

Ha en underbar dag!

Kram

 

7 maj 2013

Comments powered by Disqus