För höga krav?

Godmorgon!

Maken påpekade en sak för mig igår som inte på något sätt är någon nyhet för mig men som kom upp på grund av en händelse som jag sett på promenad med voffsen.

Man. Två små tjejer i 6-7 års åldern. En liten Jack Russel terrier. Jag hör på långt håll hur hunden skäller så gällt att den  skriker. Jag ser de två små tjejerna roa sig med att låtsas-slå i luften över hunden samtidigt som dom springer omkring runt hunden. Jag antar att det skulle föreställe en lek av något slag. Hunden skäller hysteriskt, hoppar hysteriskt och flickorna skriker. Hundstackaren är så stressad så den håller på att svimma. Mannen står och betraktar "leken" som pågår länge. Det gör även jag som egentligen ska passera detta spektakel. Jag går en omväg för att kunna passera på lite avstånd. Medan jag gör detta bestämmer dom sig tydligen för att hundstackaren har fått nog med stressande "stryk" och gör detsamma. Alltså möts vi i alla fall. Han kopplar sin hund när dom får syn på mig men han skulle kopplat barnen också! Båda rusar fram mot mina med armarna flaxande och skriker "får vi klappa?" Nej, säger jag lite strängare än jag tänkt men jag var irriterad. På mannen som inte såg att hans hund inte alls tyckte att det dom höll på med var lek. Han var så stressad att han höll på att dö. Irriterad för att han inte var mer rädd om sina flickor än att lära dom att man inte springer fram på det sättet dom gjorde till främmande hundar.

Det är inte så mycket mer att tillägga på den här historien. Vad maken påpekade? Du kan inte bli arg på okunskap. Dom har inte kunskapen helt enkelt. Nä, jag fattar men jag kan inte sluta förvåna mig över att man tar hem en varelse i sitt hem och sen lär man sig inte ett dugg om hur dom fungerar.

En hund är inte en pryl. En hund är en levande varelse. En som man måste lära sig att förstå och ta reda på hur den fungerar och vad den behöver. Är det fel av mig att ställa de kraven på hundägare? Jag tycker inte det. Jag är fullständigt övertygad om att hundarna inte tycker det!

Ha en underbar dag!

Kram

28 aug 2014

Comments powered by Disqus