Inget allvar idag.

Godmorgon!

 

Om någon förväntar sig kloka ord från mig idag så får man nog vänta till en annan dag. Efter ännu en sömnlös natt på grund av förkylning med andtäppa som hotade att kväva mig så fort jag lade mig ner är jag allt annat än klar i huvudet idag.

Kloka ord ja. Som jag brukar säga till de som ber mig om råd i hundfrågor. Det här är vad jag tycker, vad min erfarenhet säger mig men det ska även stämma överens med vad du känner i magen. Och minst lika viktigt: om du är redo för att gå hela vägen för att lyckas med det du vill förändra i ditt hundägande! Inte minst viktigt!

 Vanor, eller ovanor, är inte alltid så lätta att bli av med. Man behöver inte gå längre än till sig själv för att fatta det. Om jag ska ändra på något jag gjort i flera år vill det till att jag är konsekvent och ger det tid innan jag kan begära av mig själv att min "ovana" är borta.

Betänk då hur svårt det är för hunden som inte ens tycker att det är en ovana som ska bort. Allting hunden gör är ju hur logiskt som helst för den! Och så begär vi att dom ska ändra det dom gör och helst vill vi att dom ska förstå det fort som attan.

Så. Orden: "Det funkade hur bra som helst i några dagar men sen var det likadant igen" får mig alltid att ställa frågorna:
Hur konsekvent är du?
Hur länge och hur mycket har du egentligen tränat? Har bra har du lyckats motivera hunden att bryta sin "ovana"?

Handen på hjärtat. Vi kanske ska ge det lite tid och inte begära det orimliga av hunden. Det gör vi ju inte av oss själva. Eller?

Om jag varit otydlig i detta korta blogginlägg skyller jag det helt och hållet på andra omständigheter än de jag råder över. Förkylning. Trötthet. Det kan ju inte bero på mig! ;)

Ha en underbar dag!

Kram

6 maj 2015

Comments powered by Disqus