Ingen vanlig fredag.

Godmorgon!

Bildresultat för härlig fredag

 

 

Det är det inte. Vi har inga vanliga fredagar. Vi ser till att dom alltid är lite speciella. Året om. Varje fredag. Det är vardagslyxen som är mest värd. Vardag har vi ju mest av och därför är det viktigt att inte slarva bort den alltför mycket.

Vardagslyx behöver inte vara så märkvärdig. I vårt fall består den i en noga planerad middag på kvällen som jag tillagar medan mannen motionerar sig själv och hunden efter jobbet. Vinet tempererar jag noggrant. Maten tillagas med största kärlek. Jag älskar nämligen att laga mat om det inte är makaroner och korv. Ge mig lite ankbröst eller en fin bit lamm eller varför inte en bit ox. Fisk undviker jag för det tycker jag helt enkelt inte om. En och annan laxbit har jag tillagat som är ätbar men annars nej. Jag vet att det inte är det billigaste köttet men vi är ju bara två så det går inte åt så mycket. Jag krånglar mer än gärna till det. Det får gärna sätta mina kökskunskaper på prov. Medan jag lagar maten står ett glas vin på köksbänken som jag går och smuttar på medan jag rör i mina grytor. Jag dukar bordet som om vi skulle ha gäster. Det är precis lika viktigt när det "bara" är vi två. Med blommor och fina servetter.

Idag serverar jag kycklingspett med asiatisk citronsås, basmatiris och en sallad. Till detta dricker vi vitt Chablis. Perfekt till. Idag inleder även mannen sin semester så nu är vi lediga båda. Vi ska åka till Barcelona snart. Då är det inte längre vardagslyx. Då njuter vi av en helt annan lyx. Den som måste överträffa vardagslyxen. Det tror jag att den gör.

Ha en underbar dag!

Kram

17 jul 2015

Comments powered by Disqus