I´m back!

Godmorgon!

Är du kvar? Det var väldigt längesen känns det som och i sanningens namn är sex veckor ganska länge. Vi har haft det så skönt. Att lägga ner allt vad internet heter var precis vad jag behövde. Upptäckte att jag nog inte är så nyfiken som jag trodde. Det har inte stört särdeles mycket att inte ha koll på vad alla håller på med.

Nu är jag tillbaka. En vecka kvar till kursstart.

Jag skulle kunna berätta väldigt mycket om vår semestertur och det får komma lite pö om pö här på bloggen. Dagens inlägg tillägnar jag i första hand mina älskade hundar som varit så underbara på vår resa. Eftersom vi skulle köra tills det stod Norrland på skyltarna har dom fått åka en hel del bil och det har inte varit några problem alls. Nyfikna och glada har dom skuttat ur bilen vid rastningaspauserna och lika glatt har dom hoppat in i igen när det varit dags att köra vidare.

Visste du att skogarna är fulla av björnar uppåt landet? Klart du visste men att dom var såå många som dom är visste inte jag. Varför är alla så rädda för vargar när det är björnarna som inte viker undan vid möte och dom är så många fler. Vargen flyr men det gör inte alltid björnen. Jag googlade och upptäckte att vi skulle befinna oss i det mest björntäta område i Sverige. Hm. Ville jag campa i skogen då? Nja. Det fick bli premiär för campingplats. Jag skojar lite men vi ville ha lite ström till husvagnen för att spara på batterierna och sagt och gjort. In på camping. Skulle hundarna sköta sig? Dom är ju lite "revirbenägna" kring vår husvagn. Helt underbara! Struntade fullständigt i allt som hände omkring dom. Låg och sov när folk strök omkring vår vagn. Även vi klarade närvaron av nyfikna som undrade varför maken sågade av benen på vårt campinbord mitt i allt ihop. Enkelt. Det var lite för högt för mig när jag skulle sitta och skriva i mina korsord. Det är väl inget konstigt med att man sågar av bordsben mitt i maten. Eller? :)

Norrland ja. Vi kom inte så långt upp eftersom Sverige är så jäkla långt. Östersund fick räcka och då är man bara mitt i Sverige! Vi bor verkligen i ett långt land! Men herregud så vackert det är i Norrland. Jag är helsåld på detta. Det kommer att bli fler semestrar uppåt. Det vill jag lova. Och då har vi som sagt inte varit så långt upp i norr egentligen. Vår kära husvagn kommer att få rulla många, många mil.

Vi har tagit det lugnt. Tillbringade tre fina dagar hos systern i Stockholm och fick en dos storstad på vägen. Ute på vägarna har vi sett mycket underbara vyer men tyvärr även en hel del fullständiga idioter som försatte oss i fara ett par gånger. Det är inte konstigt att det händer saker i trafiken när man ser hur vissa kör. Vansinniga omkörningar som försätter både oss och dom själva i fara. Man ska ju till varje pris köra om husvagnar även om det innebär fara för livet.

Det är ont om bilder. Jag är som alla vet inte så bra på att få upp kameran. Telefonen har legat nerstoppad och jag har upplevt saker utan att göra det genom en kamera. Snacka om att ha varit avkopplad. Du får ta mig på mitt ord. Norrland är underbart och jag fick inte se en enda björn trots att jag spejade efter dom. Undrar just om det bara är skryt att dom har så många där uppe. För att få oss turister att liksom amerikanerna tro att det springer isbjörnar på gatorna. Jag såg inga. Varken vita eller bruna. :)

Det finns som sagt så mycket att berätta men eftersom det har smugit in lite vardag så här på sista veckan av semestern hinner jag inte mer idag. Jag är som sagt tillbaka och om du tänkt gå kurs nästa vecka men inte fått plats så har det kommit in en och annan avbokning så jag kommer att öppna ett par kurser igen. Idag eller möjligen imorgon. Får se hur mycket jag hinner idag. Först besiktning av bilen och sen ska vi hämta soffor som vi köpt. Oj, berättade jag inte det? Det kommer mer. Men inte idag. Nu till handling.

Ha en underbar dag!

Kram

14 aug 2017

Comments powered by Disqus