Husse, Doris och inkallning.

Min Doris har ett stort jaktintresse vilket är ett känt faktum. Att hon är klockren på inkallning, så klart, när det inte finns kaniner i närheten hjälper föga om man ska ha henne lös där vi bor nu. Det finns gator och vägar med trafik i princip överallt och vi vet att Doris kan vara ganska intensiv i sin jakt. Jag har inga problem med att erkänna att inkallningen inte funkar till hundraprocent. Jag har inte tränat den biten tillräckligt för att det funkade så bra där vi bodde innan där det inte fanns varken vägar eller tåg. Det måste däremot sitta perfekt om jag ska våga släppa henne här hemma. Jag skulle aldrig förlåta mig själv om hon blev påkörd av en bil eller av tåget. Hemska tanke.

Nu har husse inlett operation inkallningsträning på sina långa promenader och igår var det premiär. En boll, ett stort fält och lite godis i fickan. Inkallningen satt som en smäck. Så klart. Det handlar väldigt mycket om att lita på hunden. Att vara en resurs. Det jag tjatar så mycket om. Om hunden ser att det lönar sig att komma till dig så gör den det. Om det ska funka även när det kommer en kanin då gäller det att det är rejält intränat. Det finns inga genvägar där.

Så. Nu ska det tränas inkallning. Dock inte just nu. Husse är på jobb och Doris sover. Helt slut efter en helg med träning, besök av våra fina barnbarn och långa promenader. Vill du inte ha någon frukost idag min älskling?

26 jan 2015