Hunden och jag.

Godmorgon!

Bildresultat för vänskap

 

 

En anledning till att hunden är det djur jag ägnar en stor del av mitt liv åt är för att den är precis så jag vill att alla ska vara. Jag känner mig trygg när jag umgås med en hund. Den är som jag önskar att vi människor alltid skulle vara mot varandra. Vi är, vare sig vi vill eller inte, inte helt olik hunden på många sätt och vis vilket ger lite hopp om mänskligheten!

När jag umgås med en hund kan jag alltid vara säker på att jag får ett ärligt bemötande. Ingen hund ger komplimanger den inte menar. Rak och utan krussiduller visar den om den gilla mig eller inte. Jag behöver aldrig fundera. Ärlighet och tydlighet är hundens främsta egenskap. Nu menar jag kanske inte att vi människor ska kopiera exakt. Du behöver inte morra eller jaga mig på flykt om du inte tycker om mig. Jag vill nog inte heller att du sniffar mig i baken när vi ska se om vänskap kan uppstå. :)

Jag tror på ärlighet. I mitt umgänge med hundar och även med människor. Ärlighet i den bemärkelsen att man alltid kan lita på att jag menar det jag säger. Bra eller dåligt. Ingen behöver undra. Att säga saker som sårar finns det aldrig fog för. Det är inte ärlighet. Det är bara dumt. Ärlighet ska, menar jag, gå hand i hand med taktfullhet. Om du inte kan vara ärlig. Var tyst! Man måste inte säga allt.

Hunden ser inte vare sig hudfärg, religion slott eller koja. Den ser mig! Den bedömer mig efter mina handlingar. Hur jag behandlar min omgivning. Är jag ärlig och värd hundens tillgivenhet får jag den utan reservation. Så länge jag förtjänar den.

Vi har ett bra förhållande jag och hunden. Det har vi haft i en massa år. Jag ska inte säga att jag har älskat alla hundar som kommit i min väg. Det vore att ta i. Alla hundar har heller inte älskar mig men de allra flesta har jag snabbt kunnat få över på min sida. Varför? Ja, helt enkelt för det ovan sagda! Inga krussiduller, ärlighet i mötet och respekt för varandra.

Jag och hunden.

Ha en underbar dag!

Kram

 

 

13 apr 2015

Comments powered by Disqus