Hundarna och barn.

Barnbarn har varit på besök. Valpar ska så snart som möjligt träffa barn, människor med handikapp, män med skägg, hundar, ja allt man nu kan komma på som kan vara konstigt för liten valp. Allt ska ske i lugn och ro men det är viktigt att göra det. Åka buss, bil, sitta på en bänk på stan och titta på alla konstiga saker som händer där.

Igår var det som sagt besök av barnbarnen. Neo 5 år och Miranda 1 1/2 år. Fina ungar. Inget konstigt alls tyckte lagotton och snart stod Neo och tränade kontakt med liten valp som om han aldrig gjort annat. Med lite hjälp av farmor förstås. Han var så duktig. Gina lyssnade så fint på honom.

Att sen Gina likt den tempermentsfulla italienska hon är tyckte det var en bra idé att försöka få stopp på liten tös som springer på gräsmattan genom att hänga sig i lilla klänningen får man väl se som en miss från oss vuxna som inte hade riktig koll. Något man ska ha. Hela tiden. Barn ska aldrig, aldrig vara ensamma med hundar. Jag anser nog att barn ska vara ganska stora innan det är ok.

En olycka händer så lätt och man kan aldrig lägga ansvaret på varken barn eller hund. Leker man med en boll och håller den över huvudet som det givetvis är helt naturligt för ett barn att göra hoppar givetvis hunden efter bollen. Det ska alltid vara en vuxen där som kan se till att inget händer. Lita aldrig på att hunden. Lita heller aldrig på barnen.

Vi hade hur kul som helst barnen, hundarna och jag. Tillsammans. Gina tyckte barnen var jättekul och barnen tyckte detsamma om henne.

Lilla Miranda blev dock arg på hundarna när dom låg och brottades. Det ser ju ut som bråk i en 1-årings ögon. Bråka får man väl inte sa Miranda. Sötnöten!

24 aug 2015