Hoppfullt

Godmorgon!

För att lyckas bättre med rehabilitering av en hund som blivit chockad eller, som i Doris fall, blivit skadad i en attack av annan hund, där man märker att hunden inte mår bra finns det en sak som jag gärna tar till. Ett milt lugnande medel i form av Valeriana. Ett milt naturmedel som inte ger några biverkningar. Hunden blir inte slö eller trött men det skär topparna av oron och den blir mer mottaglig för träning för att komma tillbaka till sitt gamla jag.

Doris har de senaste veckorna, efter attacken, blivit orolig och det har tagit sig i uttryck att hon vaktar på gränsen till ursinne, skäller hårdare och längre och överhuvudtaget ändrat beteende på ett sätt som lyser "jag mår inte riktigt bra!"

Nu har jag börjat medicinera henne med just Valerina för att nå henne bättre. Jag måste få bort detta i första hand för att hon inte mår bra. Man kan undra varför jag har sån otur med mina hundar. I Doris fall är jag inte orolig. Hon är i grund och botten en väldigt självsäker hund som bara just nu inte mår riktigt bra.

Igår var vi med miljögruppen på skatebordbanan i Västra hamnen och där är det liv och rörelse kan jag säga. Doris har inga som helst problem med detta i vanliga fall. Det hade hon inte igår heller. Jag kunde jobba lite med henne i de situationer när jag märkte att någon kom för nära och hennes oro ökade. Allt gick så bra och hon kunde lägga sig ner och sova när vi satt på filten precis som hon brukar göra. Jag blockerade och visade tydligt att jag tog ansvar för det som hon tyckte var jobbigt och hon slappnade av. Det gör att jag har stort hopp om att vi kommer att snart vara tillbaka till vardagen igen.

Jag tillhör dom som inte gillar att stoppa i varken mig själv eller mina hundar en massa mediciner mer än i yttersta nödfall men när det gäller naturmedel som t ex Valerina är jag av en annan uppfattning. Det tar jag gärna till för att det inte slår ut andra saker i kroppen. Det finns sjukdomar där man inte har något val, t ex epilepsi och andra allvarliga sjukdomar men annars tar jag hellre till naturmedel. För urinvägsinfektion funkar tranbärskapslar precis lika bra som antibiotika t ex. Banan är lugnande. Om man botaniserar i det som naturen ger kan man nästan alltid hitta ett alternativ.

Nog om detta. Det kommer att gå så bra så. Doris har en stabil grund att bygga på så vi är snart tillbaka igen. Idag är det fredag och sommaren är här! Frukost i uterummet och vet i tusan om jag kommer härifrån. Det är inte dumt alls. Men. Fredag betyder även städning och tvätt så det blir väl till att lyfta på rumpan och sätta igång så man kan åter sätta sig i uterummet med ett glas vin och bara njuta av rent hem, god mat och trevligt sällskap av mannen.

Jag hoppas alla får en riktigt skön helg i sommarvärmen. Det ska jag ha.

Ha en underbar dag!

Kram

31 maj 2013

Comments powered by Disqus