Hitta en lösning?

Godmorgon!

Jag vet inte. Kvalitet är viktigt. Därför har jag inte större grupper än att jag känner att jag hinner med alla. Alla känner sig sedda och får den hjälp dom behöver. Ingen ska gå hem med en massa frågor i huvudet.

Detta gör att jag sätter ett tak som kanske är något lägre än många andra hundskolor (nåja det finns dom som har mindre grupper än jag) och det känns bra för mig. På senaste tiden har det blivit väldigt hårt tryck på kurserna och jag har svårt för att sätta stopp för anmälningarna. Trots att det är svårt måste jag sätta gränser för vad jag kan ta in och nu är jag på gränsen till magsår.

Innan jag ens lagt ut nästa omgångs kurser på hemsidan har jag intressenmälningar som gör att jag endast har ca 10 platser kvar. Totalt! Hur ser det ut när man lägger ut de nya kurserna och det står fullbokat på första dan?! Hur löser jag detta?!

Jo, det är bara att konstatera att jag är lyckligt lottad. Man ska inte försöka greppa över mer än man kan mäkta med. Eller ens försöka. Jag kan inte sätta in fler kurser. Jag måste ge dom som går kurs just nu första tjing på platserna. I andra hand kommer de som står på intresselistan. De som chansar på en plats precis innan kursstart får vänta till nästa omgång. I det här fallet i januari. Det är väl det som är lösningen. Antar jag. Om ingen helt plötsligt hittar en dag till i veckan. En vardag. Jag vägrar börja jobba på helgerna igen. Mannen och jag ses i stort sett inte i veckorna så helgerna är heliga för oss.

En sak till är viktig! Det får aldrig bli rutin och tråkigt. Någonsin. Då lägger jag ner. Direkt! Jag är glad och otroligt tacksam för detta enorma intresse för mina kurser. Ödmjukt böjer jag min nacke och säger tack till alla som vill träna hund tillsammans med mig. Jag kommer inte att utöka. Jag kommer inte att jobba fler dagar i veckan.

Just nu kan jag bara säga: Vill du gå kurs så häng på låset nästa vecka när jag lägger ut kurserna på hemsidan. Det finns inte många platser kvar. Redan. Jag är glad för det men stoppar in en Losec i munnen och försöker lugna magen.

Bilderna är några av alla underbara hundar som gått kurs hos mig.

Ha en underbar dag!

Kram

3 sep 2015

Comments powered by Disqus