Helt borta

Godmorgon!

Ibland blir man påmind om saker som man blir lite irriterad på sig själv för att man inte tänkt på. Allting vi lär våra hundar som inte är naturligt för hunden är lite färskvara. Man måste träna det lite då och då. Detta visade Doris väldigt tydligt igår. Övningar som hon gjort hur många gånger som helst men det var längesen. Hon var helt borta. Totalt. Ett par upprepningar så var det tillbaka igen men jag fick backa och sänka kraven. Snabbt var hon tillbaka så klart när hon blev påmind om vad hon skulle göra men först såg hon ut som rena nybörjaren. Lilla gumman.

Borta var inte de andra hundarna tack och lov. Kraven är lite högre i allmänlydnadskursen och jag har fått ihop en grupp där alla hundarna är jätteduktiga. Vi tränade inkallning i olika övningar och jag blir utmanad hela tiden och måste hitta på nya övningar för att det ska bli lite svårare för dem. Detta klarade dom hur bra som helst.

2012-10-24-203431.jpg

Det var väldigt mycket träning på "sitt kvar" igår. Enskilt och i grupp. Lägg på störning. Öka kraven. Fastna inte. Dom var så duktiga!

2012-10-24-203438.jpg

Efter att ha suttit med ryggen från varandra vände vi på alltihop med sitt kvar och inkallning genom gruppen. Inget svårt alls sa vovvarna. Det här är en grupp av hundägare som är väldigt duktiga på att se sina hundar. Lugna, tydliga. Duktiga på att se hur fort de kan gå fram i övningarna. Jobbar. Ingen står bara och väntar på nästa övning. Nej, här jobbar man. Jag behöver inte säga till när det är dags för lite paus med lek. Det ser dom själva. Filten används flitigt när hunden pausar.

Doris då? Ja, hon vaknade till liv när vi de sista fem minuterna släppte loss alla för att belöna dem för väl utfört arbete under lektionen. Ett härligt race startade och då tyckte Doris att det var kul igen och hängde på. Innan dess hade hon platsat bättre i en nybörjargrupp. Jag blev påmind om att även hon behöver träna lite då och då på övningar vi inte gjort på länge. Nu plockar vi fram planeringarna Doris och går igenom allt igen. Så du kommer ihåg.

Ha en underbar dag!

Kram

 

25 okt 2012

Comments powered by Disqus