Hejdå!

Godmorgon!

Hejdå Hörby. Hej Hallandsåsen. Jepp, idag är det dags. Premiärturen för husvagnen går till en liten glänta vi hittade i fjol när vi var ute med vårt andra hem. Har man bara ögonen öppna när man är ute och kör hittar man många fina ställen att slå sig ner på. Man tar sats och backar in i grönskan och slänger ut bord, stolar och en martini. Mer kräver vi inte. Hundarna är nöjda om det finns en matta att ligga på och nya dofter att snusa på.

Vi ska grilla vår traditionella grillkarré med god sås och sallad till. Ett glas rött givetvis. Alltmedan vi sitter och lyssnar på tystnaden. Vi plockar förmodligen fram våra korsord och kanske ett litet sällskapsspel i gammal form. Eller varför inte en god bok. Inte på varken dator eller iphone.  Om vi har internet kommer jag inte ens att kolla. Till spelet gör vi oss en god irish coffe. När kvällen blir kylig sveper vi in oss i en varm och god filt och pratar tills det är dags att krypa ner i våra sköna sängar och sover som oskyldiga barn. Vaggade till sömns av hundar som trängs i våra sängar. Lyssnande på naturen som är väldigt nära inpå.

Vaknar till en morgon där solen bländar oss när vi slår upp dörren. Jag steker våra ägg och bacon till frukost medan mannen tar en skön morgonrunda med hundarna. Vi äter vår frukost i lugn och ro och hundarna slår sig ner vid våra fötter. Vi koker en god kopp kaffe och lägger fram melodikrysset som ska lösas vid en radio som knastrar hemtrevligt på grund av dålig sändning.

Vi tar en lång promenad efter melodikrysset med hundarna. Njuter av naturen som är skir och nygrön. Hundarna nosar som tokar på alla nya dofter. Vi leker en stund utanför husvagnen och kanske tränar något kul om vi orkar. Vi lägger oss tillsammans på en filt på marken och bara myser hundarna och jag. Kanske tar vi en liten lur där när vi myst färdigt. Framåt sen eftermiddag packar vi ihop igen efter att vi tagit en eftermiddagsfika och kör hem till Hörby igen. Det är ju melodifestival och den vill inte mannen missa. Dessutom ska jag jobba på söndagen så det blir till att masa sig hem till verkligheten igen. En rolig verklighet men våra helger ute med husvagnen är guld värda. Där vi laddar batterier och bara slappar. Så kommer min helg att se ut och det finns inte mycket som slår det.

Ha en underbar dag!

Kram

17 maj 2013

Comments powered by Disqus