Hårproblem

Godmorgon!

Jag brukar skryta med att mina hundar får den bästa mat som tänkas kan och det är så sant så. Sundheten sprutar ur öronen på dem. På toppen av detta pumpas Omega-3 varje dag. Noga kontrollerat att det är kallpressad laxolja jag häller på maten. Inga tillsatser och inga konstigheter som hunden inte har någon nytta av. Nejdå. Bara bra grejor. Alltså borde våra hundar har världens bästa päls.

Inte Doris just nu. Hon ser ut som en tilltufsad gatuhund. Håret spretar på alla håll och kanter, dvs det lilla hår hon har kvar! I stort sett all underull är borta och det hår som är kvar är hård och tråkig päls. Inget mjukt golden fluff här inte. Jag sliter mitt hår och letar överallt efter en förklaring. Jag menar, fällperioder har alla hundar men det här är ju fan inte klokt. Nej, hon har ingen ohyra. Nej, hon har ingen sjukdom. Hon är hur pigg som helst. Hon har bara ingen päls!

Vill inte ens lägga ut en bild på denna anskrämliga hund. Hon skulle aldrig förlåta mig. Snacka om dålig hårdag!
Ingen tror att hon är en golden. Hon ser mer ut som en labrador. Visserligen en labrador med fluffig svans men ingen skulle gissa golden om man inte kände henne.

Alla fåglar i trakten har renoverat hemma. Goldenfluffiga soffor i alla fågelbon. Ungarna vaggas i dunigaste vaggor flätade av Dorishår. Göken behöver inte leta efter bon att lägga sina ungar i för alla fågelbon har höjt standarden så pass att t o m i de sämsta kvarteren finns mjuka dunkuddar att lägga gökungen på.

Vi klipper inte vår gräsmatta längre. Vi kammar den eftersom den mest består av hår jag fångat upp innan det hamnar i sängen, på mattorna, i maten och i kaffet. Doris är inte så noga med var hon slänger av sig kappan. När hon ryster på sig blir det solförmörkelse av allt hår.

Nu tror jag alla har förstått att Doris tappar päls. Någon som kan komma med en bra förklaring som inte jag redan tänkt på tro?

Ha en underbar dag!

Kram

25 jun 2013

Comments powered by Disqus