Härliga hund.

Härliga hund en är tidning men skulle lika väl kunna vara mina, ja mina!, hundar på miljö/lydnadskursen jag har just nu. Igår var det dags för sista lektionen på stan. Den där lektionen när vi kollar av hur bekväma dom har blivit med att ligga mitt i stöket på Stortorget med en massa människor rännande rint öronen.

Jodå, här fanns allt. Barn som springer fram med utbredda armar, vuxna som utan att kolla kastar sig över en hund och klappar i flykten, handikappade som rör sig konstigt, "lagom" nyktra som vill beundra hundar på nära håll. Mitt i detta går våra miljötränade hundar och kollar läget lugnt och fint. Någon har fortfarande lite bekymmer med barn men annars var dom hur coola som helst. Ett perfekt examenprov!

På sina filtar låg dom och käkade glass medan Karl X vakade över dem. Folk stannar och tittar på våra fina lurviga som ligger så fint. Kunde dom jobba på torget bland allt stök då? Absolut! Alla utom, hm, Doris klarade hur fint som helst att gå slalom mellan ekipagen. Varför Doris tyckte detta var läskigt igår har jag ingen aning om och bryr mig inte heller. Det var något tillfälligt som störde henne. Sitta kvar i grupp mitt på torget var inga problem. Alla klarade det så fint. Zinta som precis blivit storasyster och har en liten "störig" valp hemma var lite trött och tyckte att hon kunde lägga sig och vila en stund mitt i övningen. Godingen!

Jag vet att jag har tjatat om min miljökurs tidigare här på bloggen men jag gör det igen. Vi har så mysigt. Oavsett väder. Hundarna blir så trygga av att jobba och slappna av på alla ställen.

Jag har två platser kvar till starten vecka 34 i augusti. Sen är det proppfullt. Vill du hänga med? Anmäl nu!

4 jul 2014