Härlig dag och Alma.

Godmorgon!

Här åker vi berg och dalbana mellan humörssvängningarna. Igår var det botten och idag strålar jag ikapp med solen. Det är ju söndag! Idag kommer huset åter att fyllas av fina, fina hundar och en trevliga tvåbenta.
Det står 14.2 grader på termometern redan och fåglarna kvittrar så jag hör inte radion. Det är precis som det ska vara. Allt är helt under kontoll idag.

ekorreogon.jpg

Den här lilla damen får inte så mycket uppmärksamhet här på bloggen. Alma. Som nu uppnått en ålder av nio år och faktiskt slagit av på takten lite. Hon är verkligen väldigt mycket dam min lilla sockertopp. Så klok och så noga med allting. Hon var den sötaste lilla valp som någonsin tagit sig över tröskeln här hemma.

hej-varlden.jpg

Och gladaste. En liten bomullstuss som inget hellre ville än att vara nära, nära. Jag har aldrig haft en hund som varit så lättlärd och enkel att ha att göra med. Jag blev lite varnad innan för att den här rasen skulle vara lite skällig....not....inte Alma i alla fall. Skäller gör vi bara när det verkligen behövs. Kan detta bero på att hon har fått jobba med sitt lilla smarta huvud kanske? Skulle tro det. Här har vi en hund som inte lärt sig många traditionella lydnadsmoment men en massa konster...det kan hon. Mitt lilla experiment. Hur lydig hund kan jag få om jag bara har kul tillsammans med min hund och inte bryr mig om att träna lydnad? I Almas fall superduktig men detta är inget jag rekommenderar. Hade jag gjort så med Doris hade det förmodligen varit en katastrof. Så som det står i tvrutan: Don´t try this at home. Det beror säkert på Almas personlighet mer än mig att hon är som hon är.

apportoren.jpg

Den här hunden är min bästa apportör, vilket är lite pinsamt med tanke på att de andra två är golden, lika duktig i vatten som på land. Alltid pigg på att jobba när jag än säger ordet "jobba". Alltid.

haller-reda-pa-korna.jpg

Uppmärksam som få. Hon vet, innan jag själv, vad som är på gång. Håller koll på allt. Fostrar ordentligt om någon hund glömt hur man ska hälsa. Noga med etiketten. Koppel vet hon knappt vad det är. Det är inte många gånger i hennes liv som hon haft ett sådant på sig. Behövs inte. Hon går inte kloss intill mig men jag behöver aldrig vara orolig för att hon inte skulle vara i närheten av mig. Aldrig. Jagar inte. Skäller möjligen bort fåglarna om dom skulle vara fräcka nog att landa i vår trädgård.

Mina ras är absolut golden egentligen men Alma tog sig in i våra hjärtan direkt och är en viktig liten ingrediens i vår hundflock. Det säger sig själv. Bara titta på henne!

 

modellen-2.jpg

Sötare och klokare vovve får man leta efter. Hon är värd ett inlägg på bloggen min lilla veteran.

Ha en underbar dag!

Kram

 

21 apr 2013

Comments powered by Disqus