Hårdträning!

Godmorgon!

Det var ingen hårdträning igår kväll precis. Om man inte räknar magsäckens arbete. God mat, mycket trevligt sällskap med de flesta av familjemedlemmarna och en del goda drycker till. Vi firade min födelsedag på en av favoritrestaurangerna och nu är det färdigfirat. Kanske tur det. Det finns en risk att man blir lite styv i korken när man får för mycket uppmärksamhet. :)Först måste selen sitta rätt innan träningen börjar! :)

Nej, hårdträningen är för Gina. Hennes i somliga fall svårigheter i hundmöte när kopplet är på. Det har slarvats en del på det området. Hon låter ibland som om hon ska äta upp de stackare hon möter och i några sällsynta fall hänger Doris på. Hon som inte egentligen bryr sig om andra hundar. Italienskan har planterat lite oönskade beteende i flocken. Den enda flockmedlemmen som bär sig ordentligt åt i alla hundmöte är jag. ;)

Hon är, som alla vet som träffat henne, en intenvis vovve i allt hon gör. Det gäller minsann att vara närvarande om det ska kunna tränas. Hon har en lika kort starksträcka som en Ferrari! Så. Nu ligger vi i hårdträning både hon och jag. Jag på att ställa krav i rätt tid. Hon på att lyssna på mig. 

Doris har jag aldrig behövt ställa krav på. Hon har blivit följsam med hjälp av mitt vanliga sätt att träna. Belöna det jag vill ha. Gina är lite annorlunda. Hon behöver mer struktur. Lite mer krav från min sida. Ett snabbt tillrättavisande ögonblicket innan hon sätter igång, eftersom hon är blixtsnabb och jag oftast för långsam, med en belöning när hon tar kontakt har redan efter ett par träningstillfällen gett resultat. Hon är en fantastisk hund egentligen. Har så lätt för att ta till sig information. Om den som tränar är tydlig och konsekvent. Hur jag tillrättarvisar? Var det nån som tänkte ryck i kopplet eller en kick i sidan? Hoppas jag verkligen inte. Rösten! Ett säkert kroppsspråk! Inget strama upp kopplet! Men heller inget accepterande av trams från hennes sida. Lite krav med andra ord. Jag visar tydligt mitt missnöje om hon inte lyssnar och berömmer i samma sekund hon gör rätt.

Hårdträningen började i förrgår och igår redan (jag sa ju att hon egentligen är en fantastisk hund!) gjordes det många hundmöte där lilla stumpan tittade upp på mig istället för att köra igång serenaden. "Belöning matte. Det kommer en hund!" I detta träningsläge är jag väldigt generös med både beröm och belöningar. För er som tycker att det går fort när man tar till ett rejält ryck i kopplet gärna med stryphalsband kan jag tala om att mitt sätt går precis lika fort är hållbart och dessutom betydligt snällare mot hunden. Det är din attityd till hur det ska se ut som ger resultat. Attityd och konsekvens. Check!

Ha en underbar dag!

Kram

1 jul 2017

Comments powered by Disqus