Stackars hundar.

Godmorgon!

Jag hade tänkt att skriva något som faktiskt handlar om hundar idag. Något klokt jag läst. Dela med mig av några visdomsord. För att visa att jag fortfarande har en blogg som i första hand handlar om det viktigaste i livet. Hundar. Vi börjar så smått så får vi se vad det blir av det.

Vi kan börja med en sak jag såg igår när jag skulle köra hem från byn. En lustig sak samtidigt som det är så tragiskt. Jag kommer körande med min bil som har en ganska stor logga med Lottas Hundskola. Jag ser en dam som är ute och "går" med sin borderterrrier. Hunden går på bakbenen som den drar och matte, rycker och  skriker på sin hund. Hunden vill inget annat än att komma så långt ifrån sin ägare som möjligt. Hon rycker den i skägget och luggar den i örat. Tittar upp, får se min bil och drar till sig armen mitt i rörelsen som skulle bli en käftsmäll på hunden. Ok. Om min bil har den effekten kör jag gärna omkring för att hundar ska slippa bli misshandlade men kära vän: Tyckte du inte att det du gjorde var rätt eftersom du slutade när jag kom körande? Du gjorde det ju faktiskt ute bland folk. Det var fler än jag som såg det. Jag är säker på att det inte var första gången du tog till den metoden för att få din hund att sluta dra. Hjälper det? Inte? Varför fortsätter du då? Uppenbarligen var det något som sa dig att det inte var lämpligt att misshandla din hund eftersom du slutade när du såg min bil. Nej, jag stannade inte och lade mig i. Det borde jag kanske ha gjort. Jag är säker på att misshandeln fortsatte när jag i väldigt sakta mak passerat. Stackars lilla hund.

Som om inte det vore nog såg jag en man som promenerade med sin schäfer med nosgrimma. En nosgrimma rätt använd kan vara ett hjälpmedel men eftersom det är så förfärligt svårt att hantera en sådan är det inget jag någonsin rekommenderar. Det hade jag inte gjort här heller. Mannen ryckte till sig hunden så fort den gick ett steg för fort med resultat av att hundens huvud rycktes åt sidan gång på gång. Vilka nackskador den stackaren måste ha. Svansen hängde långt ner in under magen och den såg så förfärligt olycklig ut. Tyvärr hade min bil ingen effekt den här gången. Han ryckte och hunden led.

Det är aldrig, aldrig rätt att tillfoga hunden smärta. Lika lite som det är ok att tillfoga en människa smärta. Om man inte kan få hunden att gå fint i koppel söker man hjälp. Vi är många som mer än gärna hjälper till. Jag kan lova att ingen av er någonsin kommer att få hunden att gå fint i koppel. Däremot kan jag lova en sak: Ni kommer garanterat att aldrig få en bra relation med era hundar. Era hundar kommer alltid att vara rädda för er. Tänk att gå igenom livet och ständigt vara rädd för den som har kontrollen över ditt liv. Det önskar jag ingen här på jorden. Framför allt inte våra hundar som är de trognaste vänner om de bara blir behandlade med respekt.

Ha en underbar dag!

Kram

16 mar 2013

Comments powered by Disqus