Hälsosam? Nja.

Godmorgon!

 

Det kan man väl kanske inte säga att jag är. Är väl som folk är mest. Äter lite för mycket av det goda gör jag nog allt. Varje morgon börjar jag med väldigt höga ambitioner: Fil, müsli, banan, te en banan och lite nötter. Detta ska ge mig en bra start sägs det. Ska hålla mig mätt hela förmiddagen. Det gör det inte.

Efter detta går det bara nerför ju längre dagen går. Kaffe med en kalori-stinn risboll där man förmodigen gör slut på hela måndadens behov av socker. Inte för mig inte. Icke. Jag fortsätter hejvilt hela dagen i ohälsans tecken. Är det vardag och jag äter ensam är jag inte så noga med det där gröna nyttiga kaninmaten. Inte ett salladsblad så långt ögat når. Där är jag mycket duktigare på helgerna när mannen och jag njuter av god mat tillsammans. Då finns det alla möjliga fina färger på tallriken. Gräddsåser är inte en raritet här inte. Inte heller rött kött som inte ska vara nyttigt säger dom. Grönsaker i all ära men tallriken måste innehålla den där goda såsen och gärna en krämig potatisgratäng i ena kanten. Vin till maten är en självklarhet men det har jag hört att ett glas ska vara bra för både hjärta och blod. Vill inte veta om detta är en skröna eller inte. Låt mig leva i min okunnighet tack!

 

 

 

 

Varje kväll efter intag av mackor med gurka på toppen vill jag påpeka, öppnas både godispåse och jordnötsskålen eftersom jag har fått för mig att man måste tugga i princip hela tiden när man tittar på tv. Jodå så är det. Det kanske inte är så konstigt att vågen fastnat där den är. Å andra sidan njuter jag obeskrivligt av all god mat och godis. Välbefinnande är väl också viktigt? Eller? Jag har varit rökfri i över ett och ett halvt år nu så inte tänker jag ha dåligt samvete för att jag njuter av både det ena och det andra som inte ryker.

Ha en underbar dag!

Kram

2 okt 2014

Comments powered by Disqus