Hålla huvudet kallt är inte alltid så lätt.

Godmorgon!

Jag återkommer ännu en gång till Doris och hennes saknad efter Selma. Vi går in i tredje veckan utan sammetsnosen Selma och jag trodde faktiskt att Doris skulle ha kommit på rätt köl vid det här laget. Så är det inte riktigt tyvärr.

Ett par saker vi ser:

Ett överdrivet hälsande när någon av oss kommer hem. Som om hon vill att vi ska vara samlade hela tiden. Det händer t o m att hon ligger och väntar vid dörren på husse och det har hon aldrig gjort tidigare.

Pockar på aktivitet. Doris får ganska mycket aktivitet om dagarna. Har alltid fått. Nu räcker det inte. Hon vill ha mer. Antingen ligger hon och tittar på mig eller buffar hon på mig med nosen. Hennes vilande som hon alltid gjort mellan aktivitet är, om inte oroligt, så åtminstone inte lika harmoniskt.

Hon har börjat vakta i trädgården. Detta som vi var så glada för när vi flyttade till stan. Inget skällande i trädgården. Så ser det inte riktigt ut just nu. Inte så att det är ett problem direkt men ett förändrat beteende är det allt.

Hon gruffar på andra hundar lite mer än tidigare när vi möter andra fyrbenta.

Hon är inte på något sätt en problemhund. Långt därifrån. Jag vet precis vad allt detta betyder och vad jag ska göra åt det men det där med att hålla huvudet kallt och inte tycka synd om henne är fan inte lätt. Vad hon behövder är en stark individ som hjälper henne genom att vara just stark. Ömka henne när hon gör saker, som förmodligen jag förmänskligar, hjälper henne inte ett enda dugg. Tvärtom!

Här gäller det att hålla huvudet kallt. Vara som vanligt. Vänta ut henne. Hon kommer tillbaka. Hon tar ledigt för jullov från och med idag. Jag får hålla veckans avslutningar för mig själv och min tillfälliga vapendragare Zamson.

För övrigt kan jag konstatera att det där med att lägga in endagarsaktivitet som jag gjort i mellandagarna var tydligen populärt. Det blev fullbokat på ett par dagar. Är du sugen får du gärna sätta upp dig på reservlistan. Ibland händer det att någon hoppar av. Vi ska har så kul. Det är nog tur att jag får jobba en liten stund där annars är det alldeles för långt till kursstart i januari. Håll utkik. Det kan hända att jag hittar på fler saker innan vecka 3.

Ha en underbar dag!

Kram

8 dec 2014

Comments powered by Disqus