Gulliga människor.

Godmorgon!

Jag har på senaste tiden fått erbjudande om hjälp på ett sätt som jag inte är van vid. Småtjänster som jag inte ens bett om. Vi låg sjuka och ett sms kom: "jag kan köra och handla till er om ni behöver något?" Personen bor inte ens här! "Jag kan komma och hjälpa dig på kursen om du vill!" En deltagare som bara ville vara gullig. "Jag kan baka till träffen!" Jag är inte van vid sånt här! Vet knappt vilket ben jag ska stå på när erbjudanden av det här slaget kommer. Små presenter: en hemmavirkad mössa, grillspett, choklad, vin och jag vet inte allt. Alltid genomtänkt och hur gulligt som helst. Jag blir så rörd. Så därför vill jag åter säga detta:

Igår när mitt uterum var fyllt av människor, glada människor, lättpratade människor som mumsade på äpplekaka och drack kaffe fick jag en känsla i kroppen som värmde den kalla stol jag satt på. Jag satt och tittade mig omkring och fick en känsla av ofattbarhet. Igen. Varje söndag blir min lilla socialiseringsträff fullbokad. Åtta platser finns det. Den är fullbokad redan till nästa söndag. Igår var det både nya och gamla deltagare som bokade direkt till nästa träff. Dom har fattat grejen och jag har lyckats få fram det jag vill. Min facebooksida är fylld av foto på hundar som leker, umgås och lär sig varandra. Vill du bli medlem där? Skicka ett meddelade så fixar jag det.  Den är väldigt märkbar. Min trädgård fylls av skratt varenda söndag. Kärleken i blicken på alla ägarna är helt otrolig. Dom vill sina hundar så väl. Alla blir så snabbt vänner och pratar och har hur roligt som helst. Människor som inte träffat varandra innan. Jag går omkring mitt i detta med min känsla av overklighet. Hur gick detta till?

Jag är så otroligt tacksam. Jag tror inte alla riktigt förstår hur stort detta är för mig. Ja, mina söndagar är fyllda och ja, jag är ganska trött efteråt men det är så värt det. När jag dimper ner i soffan på kvällen har jag alltid ett fånigt flin på läpparna. Min tidigare krassa syn på människor har förbytts till något helt annat. Världen är fylld av härliga människor som har förmågan att glädjas åt det lilla. Det är inget märkvärdigt vi gör på söndagarna. Vi pratar väldigt mycket hund, alla får prata om sina älsklingar och deras små egenheter. Frågor. Man lär av varandra. Får goda råd av varandra. Jag försöker styra ibland men oftast behöver jag inte det. Man har fattat grejen: hundarna lär sig så otroligt mycket genom sitt umgänge med varandra. Vi ser nya sidor hos våra hundar som vi lär oss så mycket av.

Jag trodde detta skulle bli en grej som varade ett litet tag. Det ser ut som om jag kan hålla på hur länge som helst. Det gör jag mer än gärna! Jag har så roligt.

Ha en underbar dag!

Kram

18 mar 2013

Comments powered by Disqus