Gottigott.

Godmorgon!

"Det är för krångligt att göra eget belöningsgodis" Krångla inte till det. Det är enklare än du tror. Ingen hund bryr sig om hur det ser ut så du behöver inte lägga tid på att få det att se aptitligt ut.  Därmed kan man undra varför godis man köper är rött, knallgrönt och i form av hjärtan! Formen är en sak men färgämnen är väl helt onödigt kan jag tycka. 

Som sagt krångla inte till det!

Här kommer tips på gottigott man så enkelt gör själv. Nyttigt. Inga onödiga tillsatser. Hunden säger mums.

Fiskbullar i buljong.

Häll bort buljongen och dela fiskbullarna i små lagom belöningsbitar. Det är enkelt att göra med en sån här:

Lägg fiskbullarna först på ena hållet och dela och sen på andra och du får alldeles lagom bitar. Bred ut dom på en plåt klädd med bakpapper som du smörjer med lite olja (då fastnar inte bitarna).
In i ugnen på 150 grader i ca en timme med luckan på glänt. Rör runt ett par gånger under tiden och vips har du torra fina belöningsgodisar. Mina blir alldeles tokiga av bara lukten!

Inälvor. Lever, njure, hjärta. Koka i en timme i vatten. Dela i lagom bitar och förvara i frysen. Kan inte bli enklare och hundarna älskar det!

Ibland säljer men ut stek av olika slag i mataffären. Lägg på en plåt och "glöm" den i ugnen på 100 grader. När den stått tillräckligt länge faller köttet i sär och det är superenkelt att göra lagom belöningsbitar.

Alla ovanstående tips är både billigare, nyttigare och godare för hunden än allt färdigköpt godis som hunden eventuellt kan tänka sig jobba för hemma. Tar du med dig det jag tipsat om har du ett godis som funkar på kurs och det blir sååå mycket enklare att få hunden att fokusera på att jobba.

Kom igen! Det är ju så enkelt!

Ha en underbar dag!

Kram

 

30 jun 2017

Comments powered by Disqus