Frågor. Massor av frågor.

Godmorgon!

 

I mitt jobb skulle man kunna säga att frågor från deltagare som berör varför hunden hoppar, varför den drar i kopplet, varför den skäller och så vidare skulle kunna liknas vid det löpande bandet. Frågor som man svarar på hundratals gånger om året. Så är det inte för mig. Bakom varje fråga står en individ. En hundägare som vill ha ett bra liv tillsammans med sin hund. Som engagerar sig.

Jag svarar. Jag råder hit och dit. Ingen fråga är för liten eller för stor. I går var inget undantag. Oroliga valpägare. Prövade ägare till hormonstinna tonåringar. "Han var så duktig på valpkursen men nu är han helt hopplös!" Hur många gånger har jag inte hört detta. Jag tröstar, jag peppar och jag svarar och nu kommer det: Det får aldrig bli rutin!

Hundträning är aldrig rutin. Varje hund är en individ med sin egen historia. Det är därför jag aldrig kommer att tröttna på det jag gör. Att vara tillbaka på träningsplanen är så roligt. Igår fick jag svara på en massa frågor. Ingen mjukstart på jobbet efter semestern här inte. Rakt in i smeten. Som jag trivdes. Vad jag var glad över att vara tillbaka där jag hör hemma.

Doris tog en extra semesterdag och ska inte börja jobba förrän idag när vi ska träna inkallning/koppel/kontakt och sedan kör vi en blandkurs. Vi har den stora äran att få hjälp av kär medarbetare så nu längtar vi till kvällen extra mycket. Det är härligt att älska sitt jobb!

Ha en underbar dag!

Kram

13 jan 2015

Comments powered by Disqus