Fortkörning och igelkottar.

Godmorgon!

Nej, jag har inte åkt fast för fortkörning även om poliserna som hade en raid och stoppade allt som överhuvudtaget rörde sig på en av gatorna här hemma igår såg lite sugna ut på att stoppa även mig som stretade på i uppförsbacken med min cykel. Gick det inte lite för fort ändå? såg dom ut att tänka. Nej men igelkotten bakom mig åkte dit. :)
Jag kunde helt oantastad ta mig hem även om jag inte vågade cykla på den gång/cykelbana som jag inte är riktigt säker på om det verkligen är både gång- och cykelbana och eftersom jag inte vill bli uppläxad av en polis som verkade vara riktigt på hugget gick jag av cykeln och promenerade förbi fröken polis som nog allt tittade lite strängt på mig ändå. Jag kan konstatera att jag på en eftermiddag igår såg fler poliser än jag såg på ett helt år i lilla Pärup,Hörby. Den enda gången man såg en polis där var när han som bodde i Önneköp var sugen på fika och körde hem på rasten.

En annan sak man kan konstatera här är att igelkottarna har lite problem med synen eller så är dom inte så noga med vem dom parar sig med. En mjukisråtta i trädgården var så intressant att varken människa eller hund verkade störa den hårt uppvaktande igelkotten.

Man kan ju bara tänka sig vad som gick genom huvudet på mina stackars hundar när dom fick se sin älskade mjukisråtta bli hanterad på detta erotiska vis av en charmör som använder vassa piggar för att få sin vilja fram. Våldtäkt!!

Sen har vi en fundering över om inte herr igelkott även varit framme och är far till alla kaninungar häromkring. Dom rör sig nämligen lika långsamt som igelkotten. Nämligen i stort sett inte alls. En korsning mellan igelkott och kanin?

Det är mycket som är annorlunda i stan. Djurlivet och polisagerande är bara några av sakerna vi försöker vänja oss vid.

Nu till dagens alla göromål. Dom är tyvärr många innan jag åker till stan och har en mysig stund med mina kära deltagare på miljö/lydnadskursen.

Ha en underbar dag!

Kram

19 jun 2014

Comments powered by Disqus