Försök att inte missförstå mig!

Godmorgon!

Jag vet inte hur många gånger jag har återkommit till ämnet: förstå din hund! Det är dags igen. Sett ur hundens synvinkel. Kanske. Vi kan bara studera. Tro oss förstå och genom erfarenhet träffa så nära som möjligt.

Hundar är ett underbart släkte. Dom är raka. Inga krussiduller. Om dom inte gillar något visar dom det tydligt och klart. Om dom gillar något får vi veta det lika tydligt. Inget att undra över. Om dom tjänar på det dom gör upprepar dom det gärna om inte låter dom bli. Det är verkligen svart eller vitt.

Bildresultat för morrande hund

Svårigheten ligger i om vi läser dom rätt eller fel. Är en hund som morrar tvunget aggressiv? Kan hunden morra av olika anledningar? Absolut! Alla känslouttryck från hunden är mångfacetterade. Morrandet är endast en liten del av det hunden för ögonblicket säger. Man måste sätta ihop det med kroppsställning, mungipor osv för att få reda på om den är arg eller kanske t o m vill leka! Morrandet är dessutom en avståndstagande signal (om det inte är lekmorr så klart) oavsett om det handlar om brist i förtroende, rädsla eller aggressivitet. Jag lovar påstå att det sällan handlar om att hunden är farligt arg. Även om det händer. Respektera morrandet men bli inte imponerad! Tvinga dig inte på hunden för att "vinna". Det handlar inte om vem som är starkast. Respekt!

Om hunden kunde tala med oss på vårt språk är jag säker på att den skulle säga precis det jag skrivit i rubriken. Snälla, lär dig förstå mig så blir det så få missförstånd som möjligt och vi kan mycket lättare lära oss att leva ihop in peace and understanding!

Studera din hund när den umgås med andra hundar. Läs böcker. Studera andras hundar.

Sanningen att säga kan jag ibland undra om mina voffs talar något annat djurs språk för ibland är det helt obegripligt det dom säger. Det är då man måste påminna sig om att man älskar dom! Och fortsätta studera!

Ha en underbar dag!

Kram

7 sep 2015

Comments powered by Disqus