Förberedelser och tjat.

Godmorgon!

Alla som följer min blogg vet precis vad den kommer att handla om idag. Förberedelser och tjat. Kan endast handla om en sak! Gina! Det kommer hon att heta. Italienska som hon är. Jag lämnar de gamla tantnamnen som jag hållit så hårt fast vid genom åren. Å andra sidan har jag ju aldrig haft en kryllig tjej från Italien av lagotto romagnolo släktet. Det känns nytt, spännande och vi har sällan sett fram emot en valp som vi gör just nu. Att jag blivit tilldelad precis den valp jag helst ville ha också gör ju inte längtan mindre precis.

Igår gav vi oss iväg till en zoo affär för att införskaffa vad vi behöver till henne. Att jag redan har hundskolebilen full av saker som vi skulle kunna använda valde vi att ignorera helt och hållet. Här skulle det inhandlas nya fräscha saker som ingen annan hund haft. Doris fick följa med. Som smakråd. Om hon fått bestämma hade Gina endast fått tuggben av olika storlekar. Alla alldeles för stora för henne. Om Doris hade fått bestämma. Nix sa vi nu tar vi över tack!

Nummer ett på listan stod en bärväska hon kan sitta i när hon behöver vila. Valpar ska inte motioneras men det finns inget hinder för att följa med om man har något att åka i. Det har Gina nu!

Vi är mycket ute och vandrar och det finns inte på kartan att inte Gina ska få hänga med. Hon får sitta i ryggsäcken och studera omvärlden och komma ner emellanåt för att bekanta sig med vår konstiga värld. Ett besök hos min frissa är redan inbokat och förberett. Avtalat med frisören att hon får följa med. Ensamhetsträning kommer att pågå parallellt med alla äventyr hon kommer att uppleva. Mycket lugn och ro står också på schemat. Valpkurs med husse på mattes hundskola. Vila sina många, många timmar hon behöver medan hon växer kommer också att noga följas.

Det var superkul att gå och samla ihop allt hon behöver i affären. Bädd, skålar, halsband, koppel, klosax, leksaker, tuggben osv. Kardor, borstar, saxar och andra pälsredskap får vänta tills vi fått hjälp av Randi på Riccadonnas kennel så det blir det bästa av det bästa. Lilla Gina ska ha det bästa!

Det hon ska få mest av är kel, mys och lek. Hon ska få vara valp. Hon ska få upptäcka världen i sin egen takt. Hon ska utbildas till instruktörshund i precis den takt hon behöver. Det får ta så lång tid det vill. Huvudsaken är att hon blir en positiv, trygg och livsbejakande hund. Det är det viktigaste!

Jag hotar med att fortsätta tjata och tjata om Gina Madonnan från Italien. Doris kommer inte bli glömd. Om nu någon var orolig för det. Hon är ju mitt andra skinn så hur skulle det gå till???

Ha en underbar dag!

Kram

 

30 jul 2015

Comments powered by Disqus