För mycket

Godmorgon!

                                          2010-11-25-094338.jpg

Öppnar dörren försiktigt. Hur mycket har det snöat inatt? Och blåst? Ut rusar de två stora. Inga problem. Efter kommer lilla Alma som inte har ben som räcker ner till marken så att säga. Det är inte lätt när man har taxaben att ta sig runt just nu. Hon gör vad hon kan och får pälsen under magen full av snöbollar vilket ju inte gör saken lättare. Jag lyfter och bär henne bort till ett ställe där snön inte blåst upp så högt. Det är det här jag menar med vintern. Det blir så jobbigt när man bor på ett ställe där ingen kommer och skottar. Jag kan ju inte skotta mig runt i skogen. Det går ju inte. På vägen vågar jag inte gå med tre hundar. Vår smala väg ger inte utrymme till en människa och tre hundar om man inte ska riskera livet. Man kan inte hoppa upp i snödrivorna och få alla tre med sig när bilarna kommer farande som om det vore sommarvägar. Jag ska behöva oroa mig över nära och kära som kör på de hala vintervägarna. Ja, jag gnäller. Det blir så jobbigt nu. Varför måste det komma så mycket snö? Det räcker med att det är vitt och fint.

Men.

Vackert är det. Man kan busa och leka i snön. Hundarna tycker att det är jätteroligt och far runt. Full rulle. Det blir svårare att leta godis som matte slänger ut. Jättekul. Musklerna får sig en ordentlig omgång på hundarna när dom försöker springa i snön. Man kan sitta i köket och mysa med tända ljus. Mina kurser är slut för året så jag behöver inte pendla till Malmö om dagarna. Mysfaktorn ökar med hundra procent.

  2012-12-09-130023.jpg    

2012-12-09-130001.jpg

Ja, nu är kurserna slut och den avslutande hundspråkskursen igår var så mysig. När hundarna busat färdigt i snön gick vi in och åt äpplekaka och drack kaffe och pratade och pratade. Länge. Jag försökte få dem att stanna lite till när det var dags för dem att köra hem. Ville inte sluta. Fy sjutton vad jag kommer att sakna våra mysiga pratstunder som varit så lärorika för mig. Att sitta och prata med "vanligt" hundfolk och få en massa ideér och prata hundproblem är så nyttigt och lärorikt. För både dem och mig. Hundar som vanligtvis stressar upp sig låg så fint och vilade efter att ha nosat av mitt hem. Den här kursen kommer att fortsätta efter nyår i lite ny tappning. Med lite mer träning och med chans till att boka fasta platser eller, om man vill, chansa på "lösplatser" vecka för vecka. Planering pågår och kommer på hemsidan så småningom www.L8shundskola.se

Nu är jag ledig men jobba ska jag göra. Här ska planeras och fixas. Jag har fem veckor på mig. Kurserna fylls redan på. Det gäller att vara beredd. Fem veckor går fort. Hoppas jag.

Ha en underbar dag!

Kram

10 dec 2012

Comments powered by Disqus