Flexikoppel!

Godmorgon!

Jag har två. Ett till Selma och ett till Doris. Jag använder dom i skogen när jag tycker att hundarna ska få lite rörelsefrihet. Framför allt under tiden dom inte får vara lösa i naturen. I Doris fall är det nästan hela året med tanke på att hon jagar vilket aldrig är ok. Då är flexikopplet en bra idé. Jag har lärt mig att hantera dom. Det är det många som inte har gjort och nu är jag så trött på detta!

Att ha hund i flexikoppel kräver en väldigt engagerad förare. Det är det ytterst sällan man ser. Det är betydligt vanligare med hundägaren som går i sin lilla värld och hund som far hit och dit i det låååånga flexikopplet. Helt utan kontroll. Snöret styr hunden och den är fem-sex meter ifrån sin ägare som verkar tycka att det är helt ok att hunden far som en idiot kring mina lurviga som går i vanligt koppel med det smala flexisnöret som kan, när det dras åt kring benen på mina, skada både dom och mig. Jag skiter i att du tycker att din hund ska ha lika stor rörelsefrihet som en longerad häst. Inte kring mina hundar! Hör du det din idiot! Dessutom är risken extrem stor att det blir fullt slagsmål när hundarna trasslat in sig i det smala snöret. 

Det är inte flexikopplet jag är emot. Det är de hjärndöda hundägarna som inte kan hantera dem. Jag har sett mer än ett tillbud på cykelbanan där hunden nära nog tagit död på både cyklist och sig själv på grund av det långa kopplet. Man hinner inte trycka på bromsknappen på snöret och olyckan är ett faktum. Eller hunden som blir skrämd och far ut i trafiken för att matte/husse inte hinner trycka på knappen.

Jag upprepar. Jag har inget emot flexikoppel. Om de används rätt. Det är det tyvärr sällan man ser.

Ha en underbar dag!

Kram

 

 

 

 

 

15 maj 2014

Comments powered by Disqus