Fler än en?

Godmorgon!

Fick en fråga om hur jag ser på det där med att ha mer än en hund. Jag, som inte så sällan har haft både två och tre hundar samtidigt tycker uppenbarligen att det är helt ok. I natt dök dock frågan upp i huvudet på mig när jag stod i trädgården för andra natten i rad med en hund, denna gången Doris, som hållit mig vaken med flåsande och vankande. Nu visade sig att hon inte var dålig bara efterlöpknasig men om jag bara haft en hund så......

Ofta skaffar man hund nummer två för att hund nummer ett ska få en kompis och sällskap. Visst är det så att de får sällskap av varandra men man ska vara väldigt medveten om att hundarna då inte har samma behov av mig som ägare. Man har helt enkelt konkurrens av den andra hunden.

Att det är dubbelt arbete ska man också vara medveten om. Båda hundarna behöver egentid med dig och man får med andra ord avsätta mer tid för aktivering av hundarna. Har man en valp och en vuxen hund är det väldigt viktigt att ta promenader ensam med valpen så dess självförtroende inte sitter i den vuxna hunden osv.

Kostnaden blir så klart även den dubbel. Mat, försäkringar och hundkurser. Det blir lite jobbigare att ta hundarna med sig hem till folk. En hund har icke-hundägare ofta inget problem med men två eller tre.....

Men med detta sagt så vill jag säga att för egen del kan jag knappt tänka mig att inte ha mer än en hund åt gången. Man fyller huset med så mycket mer kärlek. Jag har två som med sina två helt olika personligheter skänker oss glädje och ger oss så mycket varje dag. När vi nu planerar för den tredje så är det helt enkelt så att i det här huset finns det plats för hur mycket lurvig kärlek som helst. Redan när man väljer att skaffa en hund så väljer man ett sätt att leva och lägger man till fler så är skillnaden för mig egentligen inte så stor. Jag lever med mina hundar som om dom vore mina barn och dom skaffade vi tre av och inte var det något problem inte. :)

Dock vill jag ha sagt att inatt när jag stod i trädgården för andra natten i rad så funderade jag lite om det är värt det. Sen kommer en hund och slickar mig på handen, ger mig en kärleksfull blick och sen funderar jag inte längre. Flera hundar betyder bara mer kärlek för mig så jag kanske inte är rätt person att fråga om man ska skaffa en hund till. Jag är nog ganska skadad på den punkten. Även om jag får stå i trädgården i småregn mitt i natten. 

Ha en underbar dag!

Kram

25 sep 2014

Comments powered by Disqus