Farliga grejor det där.

Godmorgon!

Bildresultat för läsa bok

Jag läser ibland bloggar av andra hundtränare.  Vem det gäller här har ingen betydelse för det mitt inlägg ska handla om. I det här fallet kritiserar en hundtränare en annan hundtränares kritik av det han sagt och gjort.

Åsikter går isär. Om ditt och datt. Det finns väl bara ett ämne till som är så brännbart som hundträning och det är barnuppfostran. Alla håller på sitt. Alla tycker att det synsätt man har själv är det bästa. Inget konstigt alls om man frågar mig. Om jag inte trodde på det sätt jag jobbar på skulle jag väl kanske se mig om efter ett annat. Jag måste tro på det jag gör.

Dock får man aldrig, aldrig stänga dörren från andra sätt och åsikter. Då stagnerar man i utvecklingen och det gangnar inte det man håller på med. Man måste hänga med och det innebär bland annat att lyssna på andra och ta till sig det man tycker är rimligt och bra. Det andra lämnar man därhän.

Det är farliga grejor det här att kritisera andra. Det finns en väldig risk att man låter som en bortskämd 5-åring om man inte har konstruktiv kritik att komma med om man nu ska ge sig på andra hundtränares metoder och åsikter. Om man inte kan ta kritik kanske man ska hålla sig ifrån att synas i media. Jag hävdar att alla har något att lära varandra.

Jag brukar hålla mig ifrån att diskutera andra hundtränare. En och annan gång har jag fått ge mina synpunkter på vad någon har hört eller sett på tv men annars vill jag helst inte ge mig in på detta. Jag har inga problem att försvara mitt eget sätt. Vad gäller hundträning så finns det några som jag faktiskt valt bort att lyssna på vad gäller all hantering av hund helt enkelt för att jag tycker att det dom gör är helt fel och inget jag själv skulle kunna tänka mig syssla med. Men annars tror jag på att ha ett öppet sinne. Att ta kritiken från andra, lyssna på andra tycker och det som så populärt kallas metoder och kanske t o m lära mig något av det. Det är farliga grejor det där med att sätta sig på höga hästar och tycka det man gör är det enda rätta.

Ha en underbar dag!

Kram

25 mar 2015

Comments powered by Disqus