Ensam hemma.

Godmorgon!

Ensam hemma. Det är jag just nu. Jag och hundarna. Är det ok att tycka detta är skönt? Alla behöver stunder för sig själv. Jag har fått en hel helg medan mannen åkt ner till Bern för att hajka i Alperna med sonen.

Jag är mörkrädd. Måste ha lamporna tända i hela huset när jag är ensam hemma. Radion på och hundarna nära. Det har alltid varit så. Tills nu det vill säga. Lustigt nog hade jag inga problem med att släcka ner hela huset och gå och lägga mig i går kväll. Och tänk. Jag vaknade i morse utan att huset hemsökts av varken tjuvar eller andra obehörliga. Brevid mig sov Doris och nedanför sängen sov Selma. Tryggare än så kan man inte vara.

Idag ska jag fönstershoppa en stund på stan med bästa dottern men annars ska jag vara ensam och ha det bra. Äta framför tv:n när jag vill och vara hur osocial som helst. Tyck för all del inte synd om mig för att jag är ensam hemma. Det gör inte jag. Kom inte och hälsa på. Jag drar runt i huset klädd som en luffare. Jag har det hur mysigt som helst. Jag och hundarna. På söndag ska jag skärpa till mig för då ska jag jobba men fram tills dess är jag ensamvarg här i mitt hus.

Ha en underbar dag!

Kram

2 maj 2014

Comments powered by Disqus