Enkelt är bäst.

Godmorgon!

Enkelt är helt enkelt bäst. En enkel tacogratäng med lite sallad, nachochips och lite bröd. Ett glas vin till. Detta ramar man in med levande ljus och ett par marschaller på trappan. Enkelt men förhoppningsvis med mycket värme. Min tanke var att skapa en lite paus i den stress som de flesta känner inför julhelgen. Jag tror vi lyckades. Våra gäster såg väldigt avslappnade ut. :)

Jag tycker man har lyckats om gästen känner att det är ok att säga att man inte tycker om oliver och lägger dem åt sidan.  Perfekt! Då vet jag att man inte sitter och stoppar i sig något man inte tycker om för att man ska vara artig. Det är något jag verkligen uppskattar. Raka rör! Att man talar om hur man vill ha det. Eller inte ha det. Man kan göra det utan att såra eller genera. På ett enkelt sätt.

Att man kan både skratta och gråta ihop är också viktigt. Igår skrattade jag så tårarna rann. Det var så jävla skönt att släppa på de spänningar som finns just nu en liten stund. Att sen även kunna varva detta med allvarliga ämnen som också känns skönt att prata om, ja, det krävs goda vänner till detta. Tack kära goa ni!

Jag uppmanar alla att ta en liten paus i julstressen och göra enkla saker en stund. Som inte har det minsta med julen att göra. Lägg dig på en massagebänk och bli ompysslad en stund. Stäm träff med en god vän och ta en fika. Ta hunden och ge dig ut i skogen nu istället för att vänta till mellandagarna. På lördag ska jag åka med min käre man till Köpenhamn och bara gå och strosa och koppla av.  På söndag har jag en träff med en hundvän. På söndag! Två dagar innan julafton. Så what? En enkel hundträff. Men så viktig! Julen hinner vi nog med ändå. Gör det enkelt. Jag vägrar julstress. Gör du det också!

Ha en underbar dag!

Kram

19 dec 2013

Comments powered by Disqus