Endast jag är vaken.

Godmorgon!

Bildresultat för snaps              Bildresultat för toner musik

 

Det är väl bäst att höra av mig här på bloggen idag efter gårdagens inläggs avslutning. Nej, jag sjöng inte för många snapsvisor. Glaset höjdes visserligen men alldeles lagom för att tonen fortfarande skulle vara någorlunda ren och armen stadig när jag svingade glaset. Inga mängder alls men trots det så är det bara jag som är vaken i hela Hyllie by känns det som. Jag och solen! Doris och husse ligger och snarkar i vars en hörna och på radion sjunger Sven-Bertil Taube....tyvärr.

Bildresultat för melodikryss

 

 

Vad göra av denna dagen då? Det återstår att se. Först löser vi melodikrysset vilket är ett måste för att lördagen ska kännas som en lördag. Är lite sugen på en utflykt. Med man och hund. På tal om aktivitet. Vad är egentligen aktivitet för hunden? Vi pratar ofta om att vi måste göra saker med hunden för att den ska må bra vilket är sant. Absolut. Hunden behöver jobba. Behöver använda huvudet. Klura på saker. Men.

Allting hunden får vara med på är aktivitet och ska räknas in i den tid hunden är aktiv. Det behöver inte alltid innebära att den ska jobba som tusan med huvudet. Att få följa med till affären är aktivitet. Tänk bara på att inte lämna den ensam utanför. Hundar stjäls och det kan hända en massa andra otrevliga saker när vi inte har ögonen på den när den står uppbunden. Jag kan t o m tycka att få följa med i bilen trots att det inte innebär en långrunda i slutändan är aktivitet bättre än att ligga hemma på soffan. Följa med när man ska besöka vänner är aktivitet även om det inte är hundvänner man ska till. Listan kan göras lång med saker som inte direkt innebär att göra roliga saker med hunden och det är trots det aktivitet. Man måste inte alltid duka upp ett smörgåsbord av roliga saker för att hunden ska tycka det vara roligt. Att bara få vara med är aktivitet det också!

Just nu är min egen lilla lurviga helt ointresserad av någon aktivitet överhuvudtaget. Sover som en stock. Det tar hårt att inte få jaga pinnarna i kubbspelet!

Ha en underbar dag!

Kram

20 jun 2015

Comments powered by Disqus