En som vet hur.....

Godmorgon!

Doris. Alltid Doris. Hon vet hur man gör. Hur man lindar matte runt sitt lillfinger och får henne att göra saker som matte står och säger på hundkurserna att man inte ska göra. Hon vet. Bara hon.

Matte hittade ett torrfoder helt utan spannmål. Dyrt som fan. Matte startade en utredning där Sherlock Holmes hade varit avundsjuk på den noggrannhet där hon försökte hitta kryphål hos tillverkaren. Fusk. Det gjorde hon nämligen på förra torrfodertillverkaren där man smög in saker som hunden inte har någon som helst nytta av. Som bara skulle höja vinsterna på bekostnad av hundens välmående. Jag är noga!

Varför jag byter foder? Det kan man kanske undra men jag tycker att det är enklare helt enkelt. Tar inte upp halva frysen. Jag är fortfarande en stor fan av Sund hundmat. Det här är egentligen en test för att se om kanske Doris päls blir bättre. Om hon kanske kan bli lite mer mätt på torrfoder.

Sagt och gjort. Jag hittade Orijen. Med bara fisk. Sex olika sorters fisk. Här finns dessutom pumpa, butternutsquash, spenat, morötter, Red Deliciousäpplen, Bartlettpäron, tranbär, blåbär, kelp, lakritsrot, angelikarot, bockhornsklöver, ringblomma, söt fänkål, pepparmyntsblad, kamomill, maskros, sommarkyndel, rosmarin och en massa annat smått och gott.

Doris sade mums och åt som bara den. Selma äter som bekant allting oavsett om det heter mat eller inte. Sen började problemet. Säcken skulle fyllas på och matte köpte fel och fick tag på det som var köttbaserat med samma färg på påsen. Fnys! Korkat!

Nix, sade Doris. Mums sade Selma. Nu började Doris vifta på ögonfransarna så fort jag närmade mig kylen här hemma. Jag föll för hennes konster och blandade i ost, skinka och annat gott för att hon skulle äta. Fy och skäms! Så ska man inte göra.

Idag ska jag till affären. Ska köpa Six fish. Doris vill inte äta. Doris ska få som hon vill. Det får man om man har svarta fina ögonfransar man viftar med när man vill få som man vill. Så här ska man inte göra. "En frisk hund svälter inte ihjäl!" "Den äter när den blir hungrig!" Hur många gånger har jag inte sagt detta??

Ha en underbar dag!

Kram

10 sep 2014

Comments powered by Disqus