En härlig helg!

Godmorgon!

 

Vilken helg jag haft! Soligt fint vårväder. Alla barnen med respektive och barn hemma. En fullständigt underbar dag på jobbet igår. Hade det inte varit för att mitt gamla muskelfäste i ryggen slog till när jag gick och gosade med lilla barnbarnet Miranda i famnen så hade det inte kunnat vara bätte.

Jag ska, som den hundnörd jag är, uppehålla mig mest vid min arbetsdag igår. En dag som redan när jag steg av bilen kände att det här kommer att bli superbra. Jag möttes av idel leende människor som njöt av solen och värmen. Alla hundarna taggade ner direkt och jobbade så fint i alla övningarna. Hela dagen gick i samma tecken.

Det finns en anledning att jag tjatar om att man ska skratta tillsammans med hunden. Att man ska ha roligt och leka in lydnaden så långt det går. Så fort det kommer in tvång i bilden går det sämre men glädjen mina vänner. Glädjen. Jag kommer traggla detta till mina döds dagar. Ha kul med din hund och inlärningen går som en dans. Imponera på din hund. Låt hunden upptäcka vilken fantastisk resurs du är. Allt roligt ska komma från dig och du får en hund som kan gå genom eld för att få vara med dig.

När allvaret tar över och kraven blir för stora på både hund och människa går det ut över inlärningen. Så är det bara. Vi kan komma långt med tvång men vi kan komma mycket längre med glädje och lek.

Ha en underbar dag!

Kram

 

 

31 mar 2014

Comments powered by Disqus