Elände och pest!

Godmorgon!

Det här är inte alls kul. Det tycker fram för allt inte Alma. Hot spot eller våteksem som det också kallas är väldigt smärtsamt och klådan är olidlig. Det sprider sig med blixtens hastighet och med hennes täta päls är det inte så lätt att upptäcka det när det är litet trots att jag går igenom hundarnas päls noga varje dag. På några timmar kan det gå från centimeterstort till den här storleken. Fan!

Nu gäller det att hålla rent och torrt. Klippa bort alla päls fram till frisk hud. Badda och tvätta bort alla sårskorpor med klorhexidin och torka, torka, torka! Ett besök till djuraffären och köpa Espree Hot spot foam blir det nu på morgonen. Min stackars lilla älskling.

Veterinären får ha ett besök också för att skriva ut antibiotika. Det är lite för stort för att jag ska våga låta bli. Jag är väldigt restriktiv till att stoppa i mina hundar antibiotika men här behövs det nog tyvärr.

Lite djursjukvård idag med andra ord. Elände och pest är det för lilla Alma som redan har problem. Inte behövde hon det här också. Lilla gumman.

Ha en underbar dag!

Kram

4 jul 2013

Comments powered by Disqus