Doris sommarmage.

Godmorgon!

Lilla gumman har varit dålig i magen flera gånger senaste tiden. Olycklig har hon varit. Duktig är hon. Varje gång hon behöver gå ut på natten kommer hon och försiktigt buffar på mig. Inte en enda gång har hon misslyckats trots en väldigt krasslig mage. Det är så synd om henne. Hon ser så ledsen ut.

Av vilken anledning hon varit dålig vet jag inte. Sommarbaciller? Fått i sig något olämpligt? Jag håller tummarna för att det inte beror på att jag bytt foder. Hon har aldrig visat någon överkänslighet för något tidigare i livet. Förutom grisöron och annan skit som hon numera aldrig får. Det har hon alltid varit lite kinkig med och det gör ju ingenting eftersom jag ändå inte vill ge henne sånt. Inga grisöron, tjurmuskler som blivit behandlat med allsköns skit som inte kan vara bra att få i sig. Inga rökta märgben som splittas när hon biter sönder det serveras heller.

Bildresultat för råa märgben

 

Det enda godis i den vägen Doris får är råa märgben och revben. Alltid rått. Aldrig kokt! Ben som kokas blir sköra och splittras och blir farligt spetsiga. Det kan ställa till det rejält i tarmarna på lilla vovven. Inget mina hundar får.

Varför har jag då bytt foder kan man undra? Hon har ätit Sund hundmats färskfoder länge men då hon på senare år har bestämt sig för att äta väldigt ojämnt så blir det en massa mat som måste slängas. Har man tinat det kan man ju inte spara det så länge innan det blir surt och då äter hon det absolut inte. Doris kan äta varje dag och hon kan äta varannan dag och det är helt normalt för henne. Inget konstigt alls. Ibland äter hon både morgon och kväll och ibland bara en gång om dagen. Hon har inte fri tillgång till mat för att jag ska ha lite kontroll över det. Sätter jag ner maten och hon inte börjar äta inom 10 minuter åker maten bort och hon får vänta till nästa mål. Om jag inte gjorde så skulle jag ha svårt för att kontrollera hur mycket hon egentligen äter. Det behöver inte vara fel att låta maten stå framme men det här passar mig som vill ha kontroll.

Bildresultat för Orijen

 

 

Jag är fortfarande en stor förespråkare av färskfoder men eftersom jag måste kompromissa så får hon nu Orijen torrfoder. Helt spannmålsfritt. Bra balanserat foder så vitt jag kan bedöma. Det är en djungel det där med foder och man får prova sig fram. Alla foder passar inte alla hundar. Mår hunden bra, har en glansig bra päls och är pigg så mår den förmodligen bra av fodret.

Om Doris magplåga beror på foderbytet eller inte återstår att se. Min lilla älskling.

Ha en underbar dag!

Kram

 

13 jul 2015

Comments powered by Disqus