Doris och katterna.

Godmorgon!

Bildresultat för tecknad katt rädd

 

Det finns några djur i vår herres hage som Doris inte anser har något värde överhuvudtaget. Duvor, kaniner, igelkottar, ekorrar och framför allt......katter!!

Alla ovannämnda djur kan man, om man är snabb, få henne att låta bli genom att ge signalen "förbjudet"! Alla utom katten. Det är inte bara åsynen av den som får henne att gå in i ett mordiskt läge. Det räcker med en liten kattdoft för att hon ska bli okontaktbar. Nu har vi tack och lov inte så många katter i våra kvarter men de få där är har lärt sig hålla sig på avstånd. Ryktet har spridit sig: Mittgången i kvarteret är lika farlig som att vada i ett träsk i södra USA. Bland krokodiler och ormar. Inget att rekommendera. Igelkotten som fastnade under porten in till vår trädgård fick lära sig den hårda vägen att det var en ganska korkad idé att ta sig in det hållet. Han skickade ett "flygande" meddelande till alla traktens andra djur medan han landade i trädgården på andra sidan häcken. Med hjälp av Doris.

Bildresultat för igelkott

 

Hon har antennen uppe! Radarn igång!

Varför har jag då inte lagt ner jobbet som krävs för att få henne att inte önska livet av dessa djur kan man undra? Stör det inte vår vardag så pass mycket att jag borde göra det?

Helt enkelt för att jag starkt överdriver problemet. Doris är en cool hund 90 % av tiden. Jag har lärt mig att ha koll när vi är ute. Dessutom är det omöjligt att ta jakten ur en hund. Man kan endast lära in så pass mycket lydnad att hunden inte agerar på sin jaktinstinkt men att ta bort viljan att jaga anser jag vara i princip omöjligt. Jag har valt mina krig vad gäller Doris. Kanske är det så att hon funkar så bra på allt annat på grund av att jag struntat i det som känts omöjligt och ägnat mig åt det jag faktiskt kunnat få att funka.

Bildresultat för kaninunge

Det är dessutom ganska kul att ha en och annan historia att berätta om när hon agerar som den jakthund hon är. Som den döda kaninungen hon hittade på grusgången och kastade sig över för att i nästa sekund spotta ut den som om det vore en citron. Man kan med andra ord konstatera att det är jaga hon vill. Inte äta. Det kan duvan i vår trädgård intyga. Den fick vara helt oskadd. Ja, förutom att den dog då alltså. Jag kan lugna alla med att det är väldigt få djur som fått smaka på Doris jaktskicklighet. Hennes matte är nämligen väldigt bra på att se till att hon håller sig i skinnet och låter alla djur få ha sin plats på jorden.

Bildresultat för fredsduva

Ha en underbar dag!

Kram

 

23 maj 2015

Comments powered by Disqus