Doris och jag.

Bildresultat för soffpotatis

Det är det den här helgen. Doris och jag. Husse flög ner till sonen för att åka med ett whiskeytåg vad det nu innebär förutom att dricka en massa whiskey och röka cigarr. Kvar här hemma är Doris och jag. Tyck inte synd om mig av den anledningen i alla fall. Jag har ingenting emot att vara ensam. Jag blir som en riktig eremit. Vill inte träffa någon. Ska sy mina gardiner till köket. Gå långa promenader med Doris. Äta god mat framför tv:n. Se filmer bara jag tycker om. När jag vill. Hur jag vill. Sover gör jag aldrig när jag är ensam så det blir många filmer och mycket tedrickande. Kanske till och med ett litet glas vin trots att det inte är till maten. Det är nämligen så att jag aldrig dricker vin om det inte är till mat. Vet inte varför egentligen. Kanske för att jag helt enkelt tycker att det är en måltidsdryck men för en gång skull så...

Inte för att jag inte kan göra allt detta när mannen jag lever med är hemma men det är skönt att emellanåt få rå om sig själv helt och hållet. Inte behöva ta hänsyn till någon. Ja, förutom den där lurviga som har åsikter om hur mycket jag får hänga där i fåtöljen egentligen.

Att jag sen inte mår så bra tänker jag ignorera helt och hållet. Det får inte störa det faktum att jag tänker göra precis vad jag vill hela helgen. Bara jag och Doris. Barn och barnbarn får ursäkta att mamma/farmor stänger av telefonen den här helgen. Den är bara min.

18 apr 2015