Doris gör som hon vill.

Godmorgon!

Som rubriken avslöjar handlar dagens blogg återigen om Doris och hennes egenheter. Årets första dag på jobbet. Inga problem sa Doris. Kollade så att jag lade filten på sin rätt plats och rättade in rumpan mitt på så inget av kroppen hamnade utanför och......somnade!

Lilla älskade hund. Det var inte det du skulle göra. Ok. Jag påminde henne om att vi var där för att jobba och hon tittade på mig med sina kloka ögon. Visst. Återigen inga problem. Hon gjorde precis det hon ska. Blev extra glad när hon fick träffa Izzi som inte gått kurs på flera år. Tänk vad vänskap kan sitta i även om man inte träffats på så länge.

Funkade nu Doris som hon ska? Jodå, när hon ville. Priset man får betala om man har hund på det sätt jag har. Som jag vill ha. Som får behålla sina egenheter. Som får säga: "inte just nu" när man ber dom göra något när dom är upptagna av annat. Alltså inte absolut lydnad. Ingen marscheringslydnad här inte.

Jag har en väluppfostrad hund anser jag. Det håller säkert inte alla med om. Allting är relativt och var och en ser det med sina egna ögon och sätter sina egna värderingar på hur det ska se ut.

Min Doris gör ibland som hon vill. Ibland som jag vill. Hon är, tycker jag, en underbar väluppfostrad hund enligt den standard jag sätter upp. När jag sätter ner foten lyssnar hon. Annars får hon göra som hon vill så länge det inte strider mot mina allmänna levnadsregler.

Det gör ju jag också!

Ha en underbar dag!

Kram

14 jan 2015

Comments powered by Disqus