Doris attackerad.

Godmorgon!

valp2009-01-14-028.jpg

Ledsen Doris. Skadad Doris. Till att börja med vill jag tala om att såren är på utsidan små och två till antalet. Hon är inte lemlästad på något vis. Men låg och har väldigt ont.
Allt för att en av grannarna inte tar det vi säger på allvar.

En granne som har en amstafftik som inte är ett dugg "farlig" i sig men som bryter sig ut ur trädgården varje gång vi går förbi och rusar rakt på Doris och Selma som går kopplade på allmän väg. Två saker här gör att det bli kaos varje gång. Selma, som är så rädd, sätter igång sitt "håll dig på avstånd" skall och Doris går in i försvar på grund av den kaotiska situationen. Att rusa rakt på annan hund är väldigt hotfullt i hundvärlden och Doris är inte den som är den. Hon försöker alltid med avväpnande signaler först men det finns inte tid till detta när det gäller denna hund som inte har någon "hyfs" alls. Det blev fullt slagsmål mellan Doris och tiken.

Att stå ensam med två hundar som slåss för livet och en hund som drar åt andra hållet är en omöjlig situation. Den stod min käre man i och kunde inget göra.  Ägaren kom ut och fick sig en utskällning efter att dom fått isär hundarna som han nog aldrig glömmer. Ägarens lama försök till försvar med att säga "det är bara när ni går förbi" är så löjligt så det finns inte. Menar han att vi inte ska gå förbi hans hus? Han bor intill vägen som går genom byn! Allmän väg! Är det inte hans sak att se till att hans hund inte springer ut och attackerar våra hundar?? Jävla idiot! Hunden sitter dessutom ofta mitt ute på vägen och eftersom dom bor precis efter en kurva ser man inte henne förrän man är alldeles intill. Hon flyttar sig dessutom inte när man kommer. Han verkar inte se detta som ett problem eftersom han inte gör något åt det. En dag ligger väl hunden som ett ornament i asfalten och jag tycker synd om den som kör på henne. Vi som kör där dagligen vet om det och kör försiktigt men det finns ju andra.

Doris då? Hur gick det med henne? Jo, ett sår på sidan som inte ser så farligt ut på utsidan men det är djupt och vätskar. Ett sår på benet som är mindre. Framför allt har hon väldigt ont. Man kan inte göra rent utan att hon hackar tänder och hon ser så olycklig ut. Stackaren har jätteont. Hundbett ser ofta inte så farligt ut på utsidan men det blir ofta fickor under som kan bli infekterade och gör väldigt ont. Hon får Rimadyl mot smärtan och infektioner så det kommer snart bli bättre.

Det som oroar mig mest är att hon är så låg i humöret. Ledsen helt enkelt. Jag är så rädd för att detta har satt spår likt de som Selma har. Doris brukar ruska av sig obehag med en gång men det verkar hon inte ha gjort den här gången. Den kaotiska situationen var säkert lika illa som själva attacken. Husse hade ingen möjlighet att ha koll på läget. Jag är arg, nej förbannad, ledsen och vansinnigt irriterad på denna idiot till granne som gång på gång orsakar denna situation. Den här gången gick det riktigt illa och blir det veterinärskostnader för detta ska han få dem upptryckta i ansiktet så trycksvärtan lämnar avtryck i pannan på honom. Det ska jag personligen se till. Ser jag hunden ensam utanför grinden en enda gång till kommer jag att ringa djurskyddet och anmäla honom för bristande tillsyn. Jag ska se till att det blir väldigt obehagligt för honom. Personligen!

Min Doris mår inte bra på grund av en hundägare som inte ser till att hans hund inte kan springa ut och bita andra hundar som fredligt bara går förbi. Fan ta honom!

Ha en underbar dag!

Kram

27 apr 2013

Comments powered by Disqus