Galen idag?

Godmorgon!

Jag är det inte. Är du? Jag önskar att jag vore det. Gör du? Jag skulle nog kunna vara det. Skulle du? Vet du vad jag pratar om? Jag vet! :)

Äsch, bry dig inte om mig idag. Jag svamlar. Man blir sån när hjärnan har kokat över och man känner att man måste lämna plats till saker som inte är så allvarliga. Jag känner mig jollrig idag och det beror inte på att jag gått tillbaka till baby-stadiet och blivit tokig utan jag har helt enkelt stängt av. Ibland måste man göra det för att behålla förståndet.

Att saker och ting är jobbiga nu det tror jag alla som läser min blogg har förstått. Jag kan tyvärr inte säga att det har lättat med tanke på att det igår blev ytterligare lite värre. Här kan jag inte gå närmare in på saken utan att avslöja saker som jag inte har rätt att göra. Just nu håller jag bara tummarna för att det inte ska ställa till det för oss på ett sätt som gör att stora livsförändringar måste göras.

Därför håller jag mig till de enkla saker idag. Nämligen att fundera över mig som hundägare. Min dotter sa en gång: "Dina hundar har det bäst i världen!"  Nja. Dom har det bra. Det är inte tal om annat. Men bäst i världen? Vad är det egentligen? 

Är det att lägga en massa pengar på dem? Köpa det dyraste, finaste fodret? Är det att lägga det mesta av sin tid på hunden? Att träna varje dag. I timmar. Att alltid sätta hunden först i alla läge? Att låta hunden sova i sängen? Att varje dag gå långa, långa promenader?

Nej, om du frågar mig. Visst är det bra om man gör allt det ovanstående. Jag vill påstå att jag inte är så långt ifrån allt detta utom möjligen att jag inte tränar i timmar varje dag. Men det är inte det som gör mig till en bra hundägare, för det är jag!, nej, det är att jag behandlar mina hundar med respekt. Respekt över att de är hundar och att dom får vara det.

Så för att återknyta till mitt svammel i början. Jag är inte världens bästa hundägare men jag skulle väldigt gärna vilja vara det. Jag jobbar varje dag på att bli bättre. Lära mig mer. Ge dem den respekt dom så självklart ska ha. Framför allt älskar jag dem över det mesta här på jorden.

Nu ska jag sluta svamla och låta dig återgå till den mindre knäppa tillvaron utanför min lilla värld.

Ha en underbar dag!

Kram

 

15 nov 2013

Comments powered by Disqus