Det må så vara.....

Godmorgon!

 

Tråkiga grannar. Det kallades jag för igår. Varför? För att jag hade synpunkter på att en av mina grannars hundar tycker att det är en bra idé att hoppa över en liten mur och ta sig igenom en häck in i vår trädgård för att ta ett bett på Doris. Av någon anledning tycker inte jag det!

Det är inte första gången. Hunden har gjort det här förut. Grannen är medveten om det och har gjort ett väldigt lamt försök att förhindra. Farbrorn tycker att han är ett riktigt hundproffs. Han anser det helt ok att gå med sina hundar, som är ganska stora, lösa medan de flänger runt över gångarna, springer hej vilt fram medan han står och viftar med en boll och, i sanningens namn, oftast får hunden att lyda. Inte alltid. Inte när jag kommer. Han gillar inte min Doris av någon anledning. Kanske för att dom har stått och munhuggits vid flera tillfällen. Doris är väldigt noga med att man inte flänger omkring och har sagt ifrån ett par gånger när vi har mötts. Skillnaden mellan honom och mig är att jag har kontroll på mina. Det anser inte jag att han har! Han skiter fullständigt i om de han möter är hundrädda eller inte vill ha kontakt. Igår fick han reda på att jag inte skiter i detta. Inte nu längre.

Tillbaka till min trädgård. Igår var måttet rågat. Hunden stod i trädgården intill vår (efter att ha hoppat över en mur från sin egen trädgård) och stack in genom häcken och satte tänderna i Doris. Inga skador tack och lov men hon blev skiträdd. Det ska fan inte behöva hända i vår egen trädgård! Nu blev det ett telefonsamtal från mig. Jag var inte speciellt arg i början av samtalet men den nonchalans han uppvisade gjorde att adrenalinet for i höjden. Han kallade mig dum i huvudet och helt befriad från kunskaper om hundar och dessutom var jag då en tråkig granne.

Hur kan han tycka att detta inte är ett problem? Hur kan han tycka att det är ett naturligt beteende från en schäfer?? Hundägarproblem inte ras!! Vad vet han om mina kunskaper om hundar? Dom diskuterade vi inte över huvudtaget! Han vet ingenting om mig. Jag vet ingenting om honom. Vill inte veta heller. Det enda jag begär (och fler med mig) är att våra hundar får vara fredade. I våra trädgårdar och när vi är ute och promenerar. Nästa gång blir det polisanmälan. Varenda gång hans hund ofredar. Som vanligt blir det hunden som blir lidande i slutändan. Jag är en tråkig granne. Må så vara.....

Ha en underbar dag!

Kram

2 sep 2014

Comments powered by Disqus