En liten bit av Libanon.

Godmorgon!

Jag har varit på libanesisk restaurang och ätit för första gången i mitt liv och det var en blandad upplevelse. Det började bra. Vi kom in i en väldigt mysigt inredd lokal. Snyggt och fräscht. Jag, som inte brukar klä upp mig, kliver in i militärjacka och jeans och är definitivt en aning fel klädd. Nåja, ta mig som jag är. Det är mitt motto och det fick gälla även denna kväll.

Jag tryckte ner mig i en stol intill väggen för att inte synas alltför mycket. Beställa var en enkel match eftersom menyn består av i princip en rätt som i sin tur består av femton olika små rätter. Vi började med en fördrink som var åt det sura hållet men den var god. Sedan kommer det in två kronärtkockor på ett fat som vi skulle dela på. Ok. Vad ska jag göra med dem då? Jo, en liten flik i taget som det satt typ ett kryddmått fruktkött på varje och det var det man skulle äta tills man kom in till det s k skägget som man skulle gräva bort för att komma in till hjärtat. När vi väl kom dit var jag trött på att gräva i den så det fick vara.

Nu fylldes bordet av en massa olika skålar med en jäkla massa olika rätter som jag glömde namnet på efterhand som den mycket trevliga tösen serverade dem. Vi fyllde våra relativt små tallrikar med den ena läckerheten efter den andra. Eller läckerhet vet i tusan om jag tyckte egentligen. Det var mest ett roligt och annorlunda sätt att äta mat på. Vinet vi drack till var libanesiskt och väldigt gott däremot.

Vi avslutade måltiden med en kopp baileykaffe och sedan var jag definitivt färdig för att åka hem. Den största upplevelsen dock var.....toaletten! Mörk som bara den i mörk mosaik. Vattnet sprutade ur guldfärgade svanmunnar och vasken var även den i mosaik och djup som en brunn. Som den rörläggarhustru jag är var jag givetvis tvungen att skicka in resten av familjen för att beskåda detta.

Var jag imponerad? Nja, inte av maten kanske men definitivt av miljön och personalen. Notan var inte lika rolig som resten av besöket. Attans, dyrt!

Ha en underbar dag!

Kram

8 sep 2013

Comments powered by Disqus