Det är inte ok men svårt

Godmorgon.

För att undvika alla spekulationer, goda råd och pekpinnar kommer jag nu att här att utan omskrivning tala om vad som hänt. Min Selma har återigen bitit och skadat Alma så pass allvarligt att vi fått uppsöka veterinär. Fyra ordentliga bett i ansiktet resulterade i en ordentlig omgång antibiotika och smärtstillande. Det är inte första gången detta händer. Selma har, i sin rädsla och osäkerhet, bitit både mig och Alma förr. Att hon ger sig på Alma tror jag beror på att hon vågar och kan. Tyvärr har hennes sätt att hantera saken ökat det aggressiva beteendet. 

Detta är inte ok. Detta är så svårt. Selma är, när inget stör, den underbaraste hund som finns. Den sötaste och snällaste men det går inte att lita på henne. Det är bara att erkänna och konstatera. Jag har två val att göra efter att ha provat det mesta: se till att hon aldrig hamnar i situationer där hon måste ta till detta beteende eller.....

Det är inte ok. Det är så svårt. Nittio procent av tiden är hon hur underbar som helst men jag kan inte lita på henne. Inte inom den egna flocken heller. Det är så svårt. 

Varför skriver jag det här om jag inte vill ha spekulationer eller goda råd? För att prata med mig själv och kanske ändå få lite sympati från andra för en situation som inte är ok. Jag funderar på vad som är rätt för alla inblandade. Oavsett blir vi alla förlorare. Hur och vad vi än väljer. 

Ha en underbar dag. 

Kram

20 jul 2013

Comments powered by Disqus