Det är en jävla tur!

Godmorgon!

Av någon anledning verkar människor ha lätt för att prata med mig. Prata om saker som är både jobbiga och personliga. Jag tar det som en komplimang. Jag är nog en bra lyssnare.

Denna höst har det varit många i min vardagliga närhet som har och har haft det väldigt jobbigt. Man kämpar med svåra sjukdomar, utbrändhet och förlust av nära och kära. Även jag själv har ju fått känna sorg och dragits med jobbig värk som inte riktigt vill ge sig.

Det är då vi behöver det som mest. Det där som sätter en liten, liten guldkant på tillvaron. Det behöver inte vara så märkvärdigt. I vårt fall här hemma så är det god mat på helgerna med ett gott vin till. Mat som jag komponerar noga. Halva veckan går åt till att planera och noga, noga se till att vinet till blir rätt.

Idag ska vi äta grillad lammrostbiff med potatiskaka, parmesan och smörad dragonsky. Till detta dricker vi Villa Righetti Amarone. Jag försöker se till att det är nya saker varje helg. Fredagen är viktigast. Jag lagar mat hela eftermiddagen. Går och njuter i mitt kök, pysslar, slår upp ett glas vin till kocken och njuter av att laga vår fredagsmysmiddag. Stänger av alla andra tankar. Dukar som om det gällde Nobelfesten. Bara till min älskade man och mig. Det är en stor ära för dem som blir inbjudna att delta på våra fredagsmiddagar.

Detta är ett sätt att sätta den där lilla guldkanten på tillvaron när det är jobbigt. Duka lite fint är en självklarhet. Tända lite ljus och vara tysta tillsammans.

Jag är så tacksam att jag har någon att vara tyst tillsamman med. Det är inte alla förunnat men jag hoppas att alla ni som givit mig ert förtroende under hösten kan hitta det där lilla, lilla som gör att inte allt är nattsvart.

En fluffig hundpäls att köra ner huvudet i när det är tufft är även det ett sätt att klara av tillvaron. En hund i min närhet hjälper sin matte genom en riktigt tuff tid bara genom att finnas till. Doris är även hon en guldkant på min tillvaro och det är en jävla tur att hon finns.

Är det tufft så försök att ta ner det på det lilla planet. En god middag. En promenad med någon du tycker om. Var ledsen och försök inte "gaska upp dig". Det ligger mycket i att tillåta sig vara ledsen men man kan vara mycket hjälpt av att göra det där lilla, lilla som gör att vi orkar. Det är en jävla tur!

Ha en underbar dag!

Kram

5 dec 2014

Comments powered by Disqus