Det är bara vatten!

Godmorgon!

Det som kommer uppifrån. Det är bara vatten! Ja, man blir blöt om man inte klär sig rätt. Det är därför det finns regnkläder. Vi bor i Sverige. Norden. Vi har det klimatet vi har. Det finns ingenstans i världen man diskuterar vädret lika mycket som här i Sverige. Varför låter vi det påverka oss så mycket? Jag upprepar: regnkläder. Att gnälla över vädret gör ingen som helst skillnad.

Idag öser regnet ner utanför mitt köksfönster och jag vägrar bry mig om detta! Inte mer än att jag får plocka fram andra kläder än om solen hade strålat på himlen. Idag startar jag höstens första kurser och det kommer att bli så bra så. Oavsett väderlek. Regn eller sol. Det blir hur kul som helst i alla fall.

Jag ställer i princip aldrig in en lektion på grund av väder. Då ska det vara katastrofväder. Det är väldigt olika vad man tycker är just katastrofväder. Man säger ofta att hunden vägrar gå ut när det regnar och jag undrar hur mycket det är vi som påverkar detta och hur mycket som verkligen är hunden som inte vill. Handen på hjärtat.

Åtminstone jag lär mina hundar redan från början att vi är ute oavsett vilket väder som bjuds när vi öppnar dörren. Precis lika mycket som jag lär mina hundar att röra sig i terräng oavsett hur små de är. Min lilla japanska spets Alma fick redan från början lära sig att hon levde i en familj med två golden. Alltså är man ute i skogen och rör sig över stock och sten. Hon hade väldigt korta ben min Alma. Kortare än de flesta jappsarna. Hon kämpade på och lärde sig att röra sig precis lika bra som mina stora. Detsamma gällde min chihuahua Buster. Visst fick vi hjälpa honom när terrängen blev för tuff och nej, han tyckte inte om regn men han vande sig och var lika glad när vi var ute oavsett om det regnade eller snöade. Täcke på och en bärsele när han inte orkade när vi gick långrundor. '

Jag tror att det sitter i oss mer än hundarna. Vad dom kan och inte kan göra. Om dom vill vara ute i regn eller inte. Dom gör vad vi vänjer dom vid. Vår ovilja mot regn och snö påverkar våra hundar ganska mycket tror jag. Med det sagt, och säkert många som protesterar mot det jag sagt, vill jag även säga att jag har haft en terrier/spets blandning som fullständigt vägrade sätta ner sina små smala tassar i en vattenpöl. Det ställde till stora problem för henne när det var blött överallt. Då fick hon vara uppfinningsrik för ute var vi. Lilla Tuttan. Min första egna hund.

 

 

Så. Nej, jag ställer inte in när det regnar, snöar eller blåser. Då ska det jäklar regna, blåsa och snöa rejält! Hunden ska ut ändå. Låt lektionen bli dagens uteaktivitet om det är skitväder. Jag står på träningsplanen. Du känner igen mig. Det är jag som har klätt mig i rätt kläder för vädret. Doris är hunden som ligger på sin filt och inte bryr sig ett dugg om att det regnar.

Ha en underbar dag!

Kram

 

18 aug 2014

Comments powered by Disqus