Gammal lär ung.

Godmorgon!

Var inte deppig för att det är måndag. Det blir fredag igen innan du hinner blinka. Så känns det varje vecka och jag som inte har något emot måndagar kan inte förstå varför somliga har så mycket emot vardagar. Det är ju de vi har flest av. Då är det väldigt synd att man tillbringar veckan med att längta till helgen. Man missar så mycket tid då som man kan ägna åt att göra det bästa av. Hur kul hade det varit att ständigt ha helg? Det kallas att vara arbetslös och det är ingen trevlig tillvaro. Om man inte är pensionär förstås. Vad är det här för svamlande på morgonen? Nu skärper vi oss.

På hundspråkskursen igår hade vi besök av en gammal pudeldam på tretton år och det välkomnade jag verkligen. Det är det som är så häftigt med denna kursen. Några nya hundar dyker upp varje gång och på så sätt får vi en variation av hundar som lär av varandra.

2012-11-04-133346.jpg

De unga yrhättorna fick lära sig mycket av lilla Popsy. Med ålderns rätt visade hon hur man skulle hälsa och umgås med gamla damer. De unga hundarna var jätteduktiga på att lyssna. Härligt att se. Lilla Selma (på bilden) som är väldigt utåtagerande i koppel fick visa sitt rätta jag. Utan koppel är hon en hur fin hund som helst. Det var bra för mig att se. Nu vet jag att vi kommer att lyckas rehabilitera henne till att bli stabilare och få ett bättre självförtroende. Tiden kommer att ge resultat. Matte åkte hem lite gladare än när hon kom. Skönt att se.

2012-11-04-133425.jpg

Lilla söta ursnälla Tindra hade vi hoppats skulle lära sig att säga ifrån lite. Men se där kammade vi noll. Hon är en vänlig själ och det kommer hon nog att fortsätta vara. Inget fel på det men hon hade behövt lära sig att sätta gränser för sina kompisar. Men icke. Hon trippade omkring och bara var snäll. Supersöt liten tjej.

Kokos, som tyvärr inte hamnade på bild igår, släppte loss lite mer igår och kunde t o m släppa matte med blicken emellanåt. Hurra! Trött blev han. Låg så fint hos matte medan vi fikade. Jag är väldigt förtjust i denna underbara schapendoes. Han hade inte sin kompis Kiwi med sig igår vilket var bra. Jag hoppas matte var nöjd när hon åkte hem för här såg jag framsteg. Kul.

2012-11-04-141331.jpg

Mio. Som gått en hel del kurser hos mig imponerade stort på mig. Jag var tvungen att berömma matte för det jobb hon lagt ner på denna lilla hund. Mitt i leken kallade matte och snabbt var Mio vid hennes sida. Trots att han hade så roligt. Matte är väldigt duktig på att vara tydlig mot Mio. Observera att det inte betyder hård! Bara tydlig och konsekvent.

Som vanligt var jag dålig på att ta foto men se jag har så väldigt mycket att göra på denna kurs att jag inte hinner ta foto också. Efteråt gick vi som vanligt in och fikade och min käre man hade gjort fina mackor med räkor och rostbiff och tänt ljus och gjort det så mysigt.

2012-11-04-124702.jpg

2012-11-04-141316.jpg

Vi fikade, pratade hund och hade en väldigt mysig stund innan alla åkte hem med sina trötta hundar.

Jag älskar söndagar!

Ha en underbar dag!

Kram

 

 

5 nov 2012

Comments powered by Disqus