Dagen efter

Godmorgon!

Det är dagen efter den stora Nobelfesten. Jag var där. Åtminstone i tanken. Tänk att få sitta där i en dragig hall tillsammans med alla stela, etikettstyngda människor som inte vågar lägga lilla handväskan på bordet eller knappt ens dricka av vinet när man vill för att det är ett grovt brott mot etiketten. Där man inte kan gå på toaletten när man behöver. Där man får sitta och vänta på maten i flera timmar. Där man sitter i kläder som inte är sydda för att vara bekväma. Man har tunga saker i håret som för dagen är uppsatt i avancerad frisyr. Akta så inte en hårslinga faller ner. Man väljer inte vem man ska sitta tillsammans med och riskerar att hamna sidan om en riktig tråkmåns som jag inte kan tala med för vi kan inte varandras språk.

Jag vill!! Ja, jag vill också göra detta. Tänk så häftigt det vore att få uppleva det en gång i livet. Jag älskar etikett. Ja trots att jag verkligen inte lever så i verkliga livet så gör jag det. Fina middagar där man följer de regler som satts upp. Färre än åtta vid bordet så väntar man tills alla fått maten. Skåla med värdinnan osv. Jag vill göra alltihop utom dansen förstås. Jag är t o m beredd att ta på mig en klänning för den goda sakens skull men då ska den vara designad och sydd bara för mig. En enda gång. Flott som tusan skullle jag vara. Inte en enda hundgodis i fickan, inga bajspåsar som sticker ut ur fickorna eller kodynga på skorna. Jag skulle likt en drottning glida ner för trappan och alla skulle häpna över hur vacker jag är. Jag har så klart kungen som kavaljer.

Förmodligen skulle det se helt annorlunda ut. Jag skulle antagligen snubbla i trappan på den långa klänningen och ge kungen en åktur han aldrig upplevt i skidbacken. Förmodligen skulle jag välta ut vinglaset över den fina vita duken. Jag skulle bryta mot alla regler och försätta min bordsgranne i koma för att jag fyller öronen med mitt hundsnack. Min fina håruppsättning skulle hamna på sned och diademet hamna i kaffekoppen. Givetvis skulle det vara jag som får en hostattack under ett av de långa talen. Bli akut kissnödig och komma tillbaka med toapapper under skon och klänningen nerstucken i trosorna. Så klart skulle jag inte hitta tillbaka till min plats och irra omkring i gångarna.

Men attans så kul jag skulle ha på denna fest för det fina folket. Jag kunde ju vara där för att lätta upp stämningen lite. Givetvis har jag några timmar innan mottagit det fina priset för mina böcker om hundträning. Så klart!

Och sen vaknar jag........

Ha en underbar dag!

Kram

11 dec 2012

Comments powered by Disqus